Рецепт медовика з заварним кремом
З тестом розібралися, тепер поговоримо про кремах. Заварний крем – це класика. Саме він робить коржі дуже ніжними і нежирними. Знадобиться:
- 1 л молока.
- Два курячих яйця.
- 250-300 г цукру.
- 1 пачка (200 г) вершкового масла.
- 2 ст л цукрової пудри.
- 70-100 г кукурудзяного крохмалю.
- Два пакетики ваніліну.
У каструльці збити яйця з цукром. Додати крохмаль і ванілін. Ввести в масу тепле молоко тонкою цівкою. Весь час помішувати масу.
Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, проварити 5-7 хв. Крем повинен загуснути.
Масло перемішати з цукровою пудрою і додати в остиглий крем. Все перемішати.
Крем виходить досить густим.
Змастити коржі кремом. Коли просочиться, можна пригощати.
Медовик зі сметанним кремом: простий рецепт з фото
Приготувати коржі для медовика по вподобаному рецептом, наведеним вище. Для сметанного крему знадобиться:
- 580 г сметани (30%).
- 1 ст цукру.
Цукор зі сметаною відправити у форму для збивання. Збити міксером, стежте, щоб сметана не перетворилася в масло.
Змастити коржі отриманим кремом. Зверху обмазати торт також цим кремом. Обсипати крихтами, дати просочитися і подавати.