Рецепт домашнього торта Медовик: коржі для медівника, рецепти класичного та заварного медовика зі сметаною і згущеним молоком, приготування медовика в мультиварці

Рецепт медовика з заварним кремом


З тестом розібралися, тепер поговоримо про кремах. Заварний крем – це класика. Саме він робить коржі дуже ніжними і нежирними. Знадобиться:

  • 1 л молока.
  • Два курячих яйця.
  • 250-300 г цукру.
  • 1 пачка (200 г) вершкового масла.
  • 2 ст л цукрової пудри.
  • 70-100 г кукурудзяного крохмалю.
  • Два пакетики ваніліну.

У каструльці збити яйця з цукром. Додати крохмаль і ванілін. Ввести в масу тепле молоко тонкою цівкою. Весь час помішувати масу.

Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, проварити 5-7 хв. Крем повинен загуснути.

Масло перемішати з цукровою пудрою і додати в остиглий крем. Все перемішати.

Крем виходить досить густим.

Змастити коржі кремом. Коли просочиться, можна пригощати.

Медовик зі сметанним кремом: простий рецепт з фото


Приготувати коржі для медовика по вподобаному рецептом, наведеним вище. Для сметанного крему знадобиться:

  • 580 г сметани (30%).
  • 1 ст цукру.

Цукор зі сметаною відправити у форму для збивання. Збити міксером, стежте, щоб сметана не перетворилася в масло.

Змастити коржі отриманим кремом. Зверху обмазати торт також цим кремом. Обсипати крихтами, дати просочитися і подавати.