Класичний рецепт медовика
Коржі для медовика: простий і смачний рецепт
Хочете вірте, хочете ні, але за цим рецептом можливо приготувати коржі для медовика за 30 хвилин. Правда, за умови, що вони будуть випікатися по два в духовій шафі. Коржі, приготовані за цим рецептом, виходять ну дуууже смачними.
Що потрібно для коржів:
- 120 г меду.
- 230 г цукрового піску.
- Два яйця.
- 1-2 ч л соди.
- 100 г вершкового масла.
- 0,5 кг борошна.
Скласти В каструльку масло і половину цукру.
На невеликому вогні, безперервно заважаючи, розчинити повністю весь цукор. Влити рідкий мед.
Відправити туди соду, перешкодити і зняти каструльку з вогню. Дати охолонути, це займе хвилин десять.
Поки тісто охолоджується, в інший посуд всипати цукор, що залишився і вбити яйця. Їх збити в круту піну.
Отриману піну з яєць вводити в тісто, безперервно заважаючи.
Всипати більшу частину борошна і вимісити. Повинно вийти в’язке тісто.
Решту борошна висипати на стіл і зробити (домішати) м’яке тісто.
Розрізати його на однакові шматки.
Кожному шматку надати форму кульки і розкотити.
Випікати коржі в духовій шафі до золотистої скоринки.