Заварний медовик: альтернатива класичному десерту
Рецептів приготування медовика безліч. Кожна господиня вносить свої доповнення і поправки. І ось зовсім нове знайомство з заварним медовиком. Десерт виходить не гірше, ніж класичний рецепт, але при цьому немає необхідності споруджувати водяну баню і розкачати тонкі коржі.
Для торта знадобляться такі продукти:
- 6 ст л меду;
- 4 курячих яйця;
- 2 ст цукру;
- 4 ст л води;
- 100 г масла;
- 0,5 год л солі;
- 5 ч л соди;
- 5 ст борошна.
У миску насипати цукор, покласти мед і влити воду.
Безперервно перемішуючи, довести масу до кипіння.
У киплячий склад додати сіль і соду. Варити, помішуючи, поки тісто не збільшиться і не придбає яскравий помаранчевий колір.
Зняти з плити. В помаранчеву масу покласти вершкове масло. Після того як тісто охолоне до 45 градусів, ввести яйця і борошно. Стежте, щоб тісто було однорідною, гладкої консистенції. Вам може здатися, що воно рідкувате, але після його остигання консистенція буде більш щільною. Накрити каструлю рушником і залишити на годину.
У цей час підготувати 6-12 листів пергаментного паперу. На них за допомогою тарілки або кришки намалювати кола однакового діаметра (таким за розміром буде торт). Для діаметра кола 20-22 см вистачає 3 ложки (столові) тесту. Його викласти на центр круга і розрівняти по малюнку.
Пергамент з коржем поставити на деко в духовку на 180°С. Готовність перевіряти зубочисткою.
Такі коржі можна змащувати будь-яким кремом.