Як спекти дивовижно смачне сирне печиво «Гусячі лапки»?
Така чудова випічка за формою дуже нагадує гусячі лапки. Готується печиво з сиру, борошна і вершкового масла. За бажанням ви можете додати в нього корицю і цедру – вийде дуже ароматно!
Підготуйте:
- 500 гр. сиру
- 250 гр. вершкового масла
- 350 гр. борошна
- 10 гр. ванільного цукру
- 1 яйце
- 10 гр. розпушувача
- 1/2 шт. цедри лимона
- 1/3 чайної ложки солі
- 1/3 чайної ложки кориці
- 200 гр. цукру
Спосіб приготування по етапах:
У сир додаємо ванільний цукор, щіпку солі, мелену корицю, яйце і цедру лимона. Перемішуємо все до однорідної маси.
Борошно просіваємо через сито, додаємо розпушувач і натерте на крупній тертці вершкове масло.
Змішуємо борошно з вершковим маслом разом з сирною масою і замішуємо тісто. Намагаємося зробити це дуже швидко, щоб масло не встигло розтанути! Тісто прибираємо в целофановий пакет і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
Відриваємо від тесту одну третину, розкочуємо качалкою і з допомогою склянки чи форми вирізаємо кругляш.
Кожен гурток з тіста обвалюємо в цукрі, потім складаємо навпіл і знову – в сахарі.
Складаємо ще раз навпіл, щоб вийшов куточок, і знову макаємо в цукор однією стороною.
Потім робимо надрізи ножем, як показано на фото, щоб зімітувати гусячі лапки.
Кладемо печиво на деко і ставимо його в розігріту до 190 градусів духовку, до готовності. Приємного апетиту!