Картопелька «По-селянськи»
Головна «фішка» цієї страви – спеції. Тут представлений стандартний набір. Ви можете урізноманітнити його на свій смак.
На один кілограм картоплі необхідно 50 г олії для смаження, 1 зубчик часнику, солі за смаком і такі спеції:
1. По половинці ч л:
- майорану;
- чебрецю;
- чебрецю;
- кропу;
2. По чверті ч л:
- паприки;
- чорного перцю;
- куркуми.
Картоплю почистити і порізати брусочками.
Спеції змішати і обсипати ними картоплю.
У чашу мультиварки нагріти масло і відправити туди картоплю на 10 хв, режим «Випічка».
Після закінчення цього часу перемішати картоплю і протримати на «Випікання» ще 10 хв.
Подавати з різними соусами.
Плов в мультиварці: покрокове приготування
Плов — це те блюдо, яким можна ситно нагодувати сім’ю і навіть зустріти гостей. Справжній узбецький плов готується з бараниною і саме такий плов зараз приготуємо.
Знадобиться:
- 700 г баранини, через брак такої підійде будь-яке інше м’ясо.
- 500 р рису.
- 3 морквини.
- 2 цибулини.
- 1 головка часнику.
- 50 мл рослинного масла.
- Сіль за смаком.
Щоб плов вийшов справжнім, потрібні такі спеції:
- Коріандр — 1 год л горошком і півпучка зеленню.
- Барбарис — 1 год л.
- Суміш перців – 0,5 год. л. В залежності від пристрасті до остренькому, можна норму перцю коригувати.
Баранину нарізати невеликими шматочками.
Цибулю – кубиками.
Морква – брусочками.
Коріандр необхідно розтовкти, для цього використовуйте ступу.
Овочі і м’ясо скласти в каструлю, додати рослинне масло і в режимі «Гасіння» обсмажити до напівготовності. Тепер посолити і кинути спеції. Перемішати.
Наступним йде рис. Його висипати поверх м’яса і ні в якому разі не перемішувати.
Увіткнути В рис зубчики часнику і залити 1-1,5 літрами окропу. Варити 40 хв у режимі «Гасіння» або «Каша».
Перемішати плов можна перед подачею на стіл.
Приємного апетиту!