Кращі рецепти для мультиварки з фото: супи, мясо, курка, плов. Пироги і запіканки в мультиварці

Картопелька «По-селянськи»


Головна «фішка» цієї страви – спеції. Тут представлений стандартний набір. Ви можете урізноманітнити його на свій смак.

На один кілограм картоплі необхідно 50 г олії для смаження, 1 зубчик часнику, солі за смаком і такі спеції:
1. По половинці ч л:

  • майорану;
  • чебрецю;
  • чебрецю;
  • кропу;

2. По чверті ч л:

  • паприки;
  • чорного перцю;
  • куркуми.

Картоплю почистити і порізати брусочками.

Спеції змішати і обсипати ними картоплю.

У чашу мультиварки нагріти масло і відправити туди картоплю на 10 хв, режим «Випічка».

Після закінчення цього часу перемішати картоплю і протримати на «Випікання» ще 10 хв.

Подавати з різними соусами.


Плов в мультиварці: покрокове приготування

Плов — це те блюдо, яким можна ситно нагодувати сім’ю і навіть зустріти гостей. Справжній узбецький плов готується з бараниною і саме такий плов зараз приготуємо.

Знадобиться:

  • 700 г баранини, через брак такої підійде будь-яке інше м’ясо.
  • 500 р рису.
  • 3 морквини.
  • 2 цибулини.
  • 1 головка часнику.
  • 50 мл рослинного масла.
  • Сіль за смаком.


Щоб плов вийшов справжнім, потрібні такі спеції:

  • Коріандр — 1 год л горошком і півпучка зеленню.
  • Барбарис — 1 год л.
  • Суміш перців – 0,5 год. л. В залежності від пристрасті до остренькому, можна норму перцю коригувати.

Баранину нарізати невеликими шматочками.

Цибулю – кубиками.

Морква – брусочками.

Коріандр необхідно розтовкти, для цього використовуйте ступу.

Овочі і м’ясо скласти в каструлю, додати рослинне масло і в режимі «Гасіння» обсмажити до напівготовності. Тепер посолити і кинути спеції. Перемішати.
Наступним йде рис. Його висипати поверх м’яса і ні в якому разі не перемішувати.

Увіткнути В рис зубчики часнику і залити 1-1,5 літрами окропу. Варити 40 хв у режимі «Гасіння» або «Каша».

Перемішати плов можна перед подачею на стіл.

Приємного апетиту!