Як можна маринувати цибулю в оцті: способи маринування
Маринований лук зберігає всі корисні властивості, незалежно від способу маринування. Його можна заготовити про запас, склавши в баночку і відправивши в холодильник, або ж балувати себе невеликими порціями корисного продукту на додаток до гарнірів, м’яса або оселедця. Розглянемо способи, як можна замаринувати цибулю.
Як маринувати цибулю холодним способом?
Холодний спосіб маринування передбачає використання солі, цукру, охолодженої кип’яченої води і оцту. Всі ці інгредієнти змішуються і отриманим розчином заливаються підготовлені для маринування кільця цибулі.
Як маринувати цибулю гарячим способом?
На відміну від холодного способу, гарячий передбачає заливку лука гарячим маринадом. Склад інгредієнтів не змінюється.
- Воду кип’ятять.
- У гарячу воду додають сіль, цукор і оцет.
- Ще гарячим маринадом заливається цибулю і залишається для маринування.
Червоні сорти цибулі не підходять для гарячого способу маринування, так як цибульна соломка втрачає свій колір і не завжди естетично виглядає на тарілці.