Як правильно ліпити манти: легкі способи гарно ліпити манти з покроковими фото

Як ліпити манти у вигляді квітки?

Для виготовлення манта у вигляді квітки потрібно розкачати тісто в коло і виконати наступні дії:

  • Викласти на тісто начинку.
  • Зібрати з двох сторін тісто вгорі, як при ліпленні вареників.
  • Взяти отримані краю в дві руки.
  • З’єднати їх між собою.
  • Такі ж дії здійснити з іншого боку.
  • Добре закріпити краю.
  • Способи ліплення відкритих мантів

    Уявімо два способи ліплення відкритих мантів.

    Спосіб №1.

  • Тісто розкачати в коло. Він повинен бути досить великого діаметру.
  • Покласти по центру фарш.
  • Зібрати краю складками, як спідничку.
  • Перед приготуванням в середину кожного манта покласти шматочок вершкового масла.
  • Спосіб №2.

  • Розрізати тісто на квадратики.
  • Покласти по центру фарш.
  • З’єднати протилежні куточки між собою.
  • Скріпити боковушки між собою.
  • Як ліпити манти човником?

    Зробити манти човником простіше простого. Це один з варіантів відкритих мант. Головне, зробити човники плотненькими, щоб фарш з них «не втік». Для виготовлення човників з м’ясом потрібно виконати наступні дії:

  • Спочатку розкачати тісто в 1 мм завтовшки.
  • Порізати тісто квадратиками. Залежно від бажаного розміру човники, робляться квадратики зі стороною в 5-10 див.
  • На квадратик викласти фарш. Він не повинен бути рідким, оскільки човник з рідким фаршем розвалиться і не приготується.
  • Загорнути краї тіста на фарш і руками скріпити добре краю.
  • Такі човники необхідно щільно укласти в посуд для приготування, щоб вони в процесі готування не розпалися.