Як правильно ліпити манти: легкі способи гарно ліпити манти з покроковими фото

Курники: незвичайний спосіб ліплення мантів з фото


Після замісу тіста, розділити його на шматочки. З кожного з них потрібно зробити коло. Також можна розкачати великий диск тесту, а круги зробити за допомогою блюдечка. Далі виконуємо такі дії:

  • Покласти в центр кола начинку. Починаючи знизу защипнути краю між собою до середини виробу.
  • До серединці підняти протилежний край.
  • Зліпити краю, як на фото.
  • В одній руці тримати мант, а іншою рукою вказівним і великим пальцем, починаючи знизу, добре здавлювати тісто.
  • При здавлюванні формувати гарний рубчик.
  • Як ліпити манти кошичком: покроковий майстер-клас


    Для мантів у формі кошики потрібно підготувати туге тісто, яке загорнути в плівку і залишити настоятися на столі на годину. Після ліпимо кошички-манти.

  • Тісто дістати з плівки, розділити на частини.
  • Розкачати довгу ковбаску. Діаметр такої ковбаски повинен бути не більше 5 копійок.
  • Ковбаску розділити на невеликі шматочки.
  • Шматочки посипати борошном, щоб вони не злиплися.
  • З шматочків, розкачати кружечки завтовшки не більше 1-2 мм.
  • Збирається мант так. На кулак покласти кружок тіста.
  • На тісто викласти начинку, злегка розплющити її іншою рукою, розтиснувши пальці під тестом.
  • Великим і середнім пальцем вільної руки натиснути на тісто, защипывая його в складочки з боків.
  • Після ці складочки з’єднати по центру.
  • Такі ж дії здійснити з іншого боку.
  • Трохи придавити верхню частину. Вдавити передню складочку, задня під тиском вдавится сама. При необхідності начинку поправити, проштовхнувши її всередину.
  • Вільною рукою з’єднати і защипнути краю манта-кошики.
  • За таким же принципом зліпити інші кружечки.