Перевірене тісто для піци – кращі рецепти приготування тіста, як у піцерії

Як приготувати тісто для піци без дріжджів на молоці з яйцями?

Такий рецепт використовують для приготування піци тільки в Росії. Звичайно, він теж має право на існування, але все-таки розрахований на любителя.

Візьміть:

  • Борошно – 750 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Масло рослинне – 6 столових ложок
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 чайна ложка без гірки
  • Сода – 1 чайна ложка без гірки
  • Винний або яблучний оцет 9% – 1 столова ложка

Спосіб приготування по етапах:

Молоко змішуємо з олією і розбиваємо яйця туди. Кладемо соду і сіль, ретельно розмішуємо.

Додаємо оцет і знову все добре перемішуємо.

Поступово всипаємо борошно, замішуючи тісто.

Загортаємо його в харчову плівку або целофановий пакет і залишаємо на півгодини.

Яке тісто потрібно для піци – дріжджове або листкове бездріжджове?

Якщо в багатошаровій важливіше начинка, то в піці – тісто. Саме від правильності його приготування залежить смак італійського блюда.

Як правило, класичне тісто для піци робиться на дріжджах, воді, оливковій олії, борошні. В цьому випадку воно виходить пружним, еластичним, в міру пористим і тонким.

Однак бездріжджове тісто для піци теж допустимо. Правда, треба враховувати, що в цьому випадку смак готового блюда буде дещо іншим.

До речі, за правилами італійської кухні, піца повинна випікатися при високій температурі всього 3-4 хвилини, щоб вітаміни всі збереглися, але при цьому вона була не передержана!