Як приготувати тісто для піци без дріжджів на молоці з яйцями?
Такий рецепт використовують для приготування піци тільки в Росії. Звичайно, він теж має право на існування, але все-таки розрахований на любителя.
Візьміть:
- Борошно – 750 гр.
- Молоко – 300 мл
- Масло рослинне – 6 столових ложок
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 чайна ложка без гірки
- Сода – 1 чайна ложка без гірки
- Винний або яблучний оцет 9% – 1 столова ложка
Спосіб приготування по етапах:
Молоко змішуємо з олією і розбиваємо яйця туди. Кладемо соду і сіль, ретельно розмішуємо.
Додаємо оцет і знову все добре перемішуємо.
Поступово всипаємо борошно, замішуючи тісто.
Загортаємо його в харчову плівку або целофановий пакет і залишаємо на півгодини.
Яке тісто потрібно для піци – дріжджове або листкове бездріжджове?
Якщо в багатошаровій важливіше начинка, то в піці – тісто. Саме від правильності його приготування залежить смак італійського блюда.
Як правило, класичне тісто для піци робиться на дріжджах, воді, оливковій олії, борошні. В цьому випадку воно виходить пружним, еластичним, в міру пористим і тонким.
Однак бездріжджове тісто для піци теж допустимо. Правда, треба враховувати, що в цьому випадку смак готового блюда буде дещо іншим.
До речі, за правилами італійської кухні, піца повинна випікатися при високій температурі всього 3-4 хвилини, щоб вітаміни всі збереглися, але при цьому вона була не передержана!