Перевірене тісто для піци – кращі рецепти приготування тіста, як у піцерії

Готуємо смачне і тонке тісто для піци, як в піцерії, за 10 хвилин

Теж дуже хороший рецепт, майже класика! Тісто виходить тонким, а за смаковими якостями нітрохи не поступається пиццерийному. Спробуйте самі!

Підготуйте:

  • 100 мл теплої води
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • 200 гр. борошна (+ 2 столові ложки для опари)
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • щіпка солі

Спосіб приготування по етапах:

У теплій воді розчиняємо цукор і додаємо сухі дріжджі.

Просіваємо 2-3 столові ложки борошна, додаємо у воду з дріжджами і злегка перемішуємо. Накриваємо ємність з опарою рушником і даємо постояти 10 хвилин.

Просіваємо решту борошна і додаємо її в опару. Кладемо щіпку солі і вливаємо олію.

Замішуємо тісто до пружного стану. Знову накриваємо ємність і залишаємо в теплі на годину.