Тонке і м’яке тісто для піци без дріжджів – рецепт за 5 хвилин
Такої кількості тесту вистачить на дві піци діаметром 30 див. Готується воно дуже швидко, просто, виходить тонким і без сухих країв. Крім того, відмінно підійде для приготування булочок з сосисками. Зберігати в холодильнику бездріжджове тісто можна не більше п’яти діб.
Візьміть:
- Борошно – 370-400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
- Молоко – 150 мл
- Сіль – щіпка
- Сода – ½ чайної ложки
- Оцет 9% – 1 чайна ложка
Спосіб приготування по етапах:
Яйце збиваємо з сіллю.
Додаємо молоко і рослинне масло, ретельно все перемішуємо.
Кладемо соду і вливаємо оцет, знову все розмішуємо.
Поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто з допомогою віночка, а потім руками.
Готуємо тісто до тих пір, поки воно не стане пружним і не перестане липнути до рук. Прибираємо його в целофановий пакет на 20-30 хвилин.