Перевірене тісто для піци – кращі рецепти приготування тіста, як у піцерії

Тонке і м’яке тісто для піци без дріжджів – рецепт за 5 хвилин

Такої кількості тесту вистачить на дві піци діаметром 30 див. Готується воно дуже швидко, просто, виходить тонким і без сухих країв. Крім того, відмінно підійде для приготування булочок з сосисками. Зберігати в холодильнику бездріжджове тісто можна не більше п’яти діб.

Візьміть:

  • Борошно – 370-400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль – щіпка
  • Сода – ½ чайної ложки
  • Оцет 9% – 1 чайна ложка

Спосіб приготування по етапах:

Яйце збиваємо з сіллю.

Додаємо молоко і рослинне масло, ретельно все перемішуємо.

Кладемо соду і вливаємо оцет, знову все розмішуємо.

Поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто з допомогою віночка, а потім руками.

Готуємо тісто до тих пір, поки воно не стане пружним і не перестане липнути до рук. Прибираємо його в целофановий пакет на 20-30 хвилин.