Перевірене тісто для піци – кращі рецепти приготування тіста, як у піцерії

Доброго всім дня, дорогі мої! Сьогодні будемо готувати з вами ідеальне тісто для піци за перевіреними рецептами.

Ви можете робити його як на дріжджах, так і без них. За цими рецептами тісто виходить, як в піцерії – тонке, красиве, ніжне і смачне. Італійці використовують для піци борошно з твердих сортів пшениці, раджу вам брати таку.

Мені найбільше подобається готувати тісто на кефірі без додаткового додавання дріжджів. По-моєму, смачніше не придумати! А вам бажаю знайти той рецепт, який найбільше порадує. Приємного вам кулінарної творчості!

Рецепт дріжджового тіста для піци на кефірі

В класичному варіанті на кефірі зазвичай таке тісто не готують, однак мені подобається найбільше саме з таким складом. Оцет в цьому рецепті не використовуємо, соду не гасимо.

Інгредієнти:

  • 250-300 мл теплого кефіру
  • 2 щіпки солі
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 2 склянки борошна

Спосіб приготування по етапах:

У кефір додаємо сіль і соду, ретельно все перемішуємо з допомогою виделки.

Вливаємо олію і знову гарненько розмішуємо.

Всипаємо борошно і замішуємо пружне тісто.

Накриваємо і залишаємо тісто на 1 годину для підняття. Тепер можемо приступати до приготування випічки з нього!

Тонке і м’яке тісто для піци без дріжджів – рецепт за 5 хвилин

Такої кількості тесту вистачить на дві піци діаметром 30 див. Готується воно дуже швидко, просто, виходить тонким і без сухих країв. Крім того, відмінно підійде для приготування булочок з сосисками. Зберігати в холодильнику бездріжджове тісто можна не більше п’яти діб.

Візьміть:

  • Борошно – 370-400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль – щіпка
  • Сода – ½ чайної ложки
  • Оцет 9% – 1 чайна ложка

Спосіб приготування по етапах:

Яйце збиваємо з сіллю.

Додаємо молоко і рослинне масло, ретельно все перемішуємо.

Кладемо соду і вливаємо оцет, знову все розмішуємо.

Поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто з допомогою віночка, а потім руками.

Готуємо тісто до тих пір, поки воно не стане пружним і не перестане липнути до рук. Прибираємо його в целофановий пакет на 20-30 хвилин.

Готуємо смачне і тонке тісто для піци, як в піцерії, за 10 хвилин

Теж дуже хороший рецепт, майже класика! Тісто виходить тонким, а за смаковими якостями нітрохи не поступається пиццерийному. Спробуйте самі!

Підготуйте:

  • 100 мл теплої води
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • 200 гр. борошна (+ 2 столові ложки для опари)
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • щіпка солі

Спосіб приготування по етапах:

У теплій воді розчиняємо цукор і додаємо сухі дріжджі.

Просіваємо 2-3 столові ложки борошна, додаємо у воду з дріжджами і злегка перемішуємо. Накриваємо ємність з опарою рушником і даємо постояти 10 хвилин.

Просіваємо решту борошна і додаємо її в опару. Кладемо щіпку солі і вливаємо олію.

Замішуємо тісто до пружного стану. Знову накриваємо ємність і залишаємо в теплі на годину.

Бездріжджове тісто для італійської піци – швидкий і смачний рецепт

Це, мабуть, самий простий і бюджетний варіант приготування основи для італійської випічки. Не потрібні ні молоко, ні кефір, ні дріжджі! Тісто при цьому виходить не менш смачним.

Нам знадобляться:

  • 1/2 склянки рослинного масла
  • 1/2 склянки гарячої води
  • 2,5 склянки борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • щіпка солі

Спосіб приготування по етапах:

У мисці змішуємо олію й гарячу воду. Додаємо сіль і перемішуємо.

Борошно, просіваючи, додаємо у воду. Додаємо розпушувач.

Замішуємо тісто і прибираємо його в целофановий пакет на півгодини.

Самий кращий і простий класичний рецепт ніжного тіста для піци на дріжджах (відео)

Італійці зазвичай готують піцу саме на такому тесті. Завдяки чому випічка набуває неповторний смак і аромат. А якщо додати в основу прованські трави, то можна отримати класичну італійську коржик!

Інгредієнти:

  • Просеянная борошно з твердих сортів пшениці – 1 кг
  • Дріжджі живі – 6 гр.
  • Сіль морська – 18 гр.
  • Оливкова олія – 75 гр.
  • Чиста вода – 550 гр.

Як приготувати тісто для піци без дріжджів на молоці з яйцями?

Такий рецепт використовують для приготування піци тільки в Росії. Звичайно, він теж має право на існування, але все-таки розрахований на любителя.

Візьміть:

  • Борошно – 750 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Масло рослинне – 6 столових ложок
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 чайна ложка без гірки
  • Сода – 1 чайна ложка без гірки
  • Винний або яблучний оцет 9% – 1 столова ложка

Спосіб приготування по етапах:

Молоко змішуємо з олією і розбиваємо яйця туди. Кладемо соду і сіль, ретельно розмішуємо.

Додаємо оцет і знову все добре перемішуємо.

Поступово всипаємо борошно, замішуючи тісто.

Загортаємо його в харчову плівку або целофановий пакет і залишаємо на півгодини.

Яке тісто потрібно для піци – дріжджове або листкове бездріжджове?

Якщо в багатошаровій важливіше начинка, то в піці – тісто. Саме від правильності його приготування залежить смак італійського блюда.

Як правило, класичне тісто для піци робиться на дріжджах, воді, оливковій олії, борошні. В цьому випадку воно виходить пружним, еластичним, в міру пористим і тонким.

Однак бездріжджове тісто для піци теж допустимо. Правда, треба враховувати, що в цьому випадку смак готового блюда буде дещо іншим.

До речі, за правилами італійської кухні, піца повинна випікатися при високій температурі всього 3-4 хвилини, щоб вітаміни всі збереглися, але при цьому вона була не передержана!