Меню годуючої мами: молоко і молочні продукти
Молочні продукти в меню годуючої мами повинні бути обов’язково. Обмежувати їх вживання треба тільки в перший місяць життя малюка. Потім можна поступово вводити свій раціон молоко, сметану, сир і кефір. Вважається, що жінка, яка годує малюка повинна щодня з’їдати близько 400 г молочної продукції. З них 150 л це свіже молоко, решта сир або кефір. Якщо дотримуватися цих правил, то корисні речовини, які є в молочних продуктах допоможуть налагодити правильну роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту малюка і посприяють зміцненню імунітету.
Але купуючи йогурти або ряжанку для свого живлення, жінка повинна уважно вивчати упаковку. Якщо вибраний вами продукт може зберігатися більше семи днів, значить в ньому є консерванти, що можуть зашкодити вашій дитині. А щоб молочні продукти краще засвоювалися вживайте їх разом з овочами та фруктами.