Харчування, меню і дієти годуючої мами. Як схуднути після пологів мамі, що годує?

Меню годуючої мами: м’ясо і риба

Деякі жінки, начитавшись про те, що м’ясо і риба посилюють виділення жовчі, намагаються якомога менше їсти ці продукти у період лактації. Але все ж дитячому організму не обійтися без м’ясних і рибних страв. Адже в м’ясі у величезних кількостях містяться амінокислоти, які беруть участь у формуванні м’язової маси. Також у ньому містяться вітаміни В2 і D, які відповідають за правильний розвиток кісткової та репродуктивної системи. Тому виключати з раціону цей продукт не треба. У меню годуючої мами спокійно може бути курятина, яловичина і індичатина.

Рибка теж потрібна дитячому організму. Корисні жирні кислоти, які є в її складі мають позитивний вплив на нервову та ендокринну системи. А омега 3 і омега-6 допомагають правильно працювати кровоносної та серцево-судинної систем. Щоб організм малюка розвивався правильно, жінка повинна їсти рибу хоча б два рази в тиждень. Для приготування корисних страв можна використовувати хек, тріску, коропа і судака.