Бади, що знижують цукор крові
Як знизити цукор в крові без таблеток?
- Для скорочення рівня цукру необхідно не просто дотримуватися дієти, але звертати увагу на глікемічний індекс (ГІ) продуктів. У кожного продукту свій ГІ, цифра якого впливає на швидкість одномоментного підвищення рівня глюкози.
- Продукти, що містять ГІ менше 40 одиниць, є найбільш безпечними, тому як з їх вживанням рівень цукру піднімається повільно. Тим самим вони не викликають стрибок викиду інсуліну, всі метаболічні процеси відбуваються рівномірно.
- Продукти, що містять ГІ від 40 до 70 одиниць, належать до середнього рівня. Енергія цих продуктів вивільняється трохи швидше, що призводить до стрибкоподібного виділення гормону підшлункової залози.
- Високий рівень ГІ від 70 одиниць міститься в продуктах, які не несуть особливої користі. Вони швидко всмоктуються в кров, не залишаючи клітинам енергії для подальшої роботи. Тому надмірне вживання таких продуктів веде до ожиріння, порушення вироблення інсуліну і як наслідок — діабету.
Щоб зменшити рівень цукру у крові, необхідно вживати продукти з низьким глікемічним індексом, який менше 40 одиниць. На жаль, російські виробники не пишуть на упаковках своїх продуктів ГІ, тому краще звернеться до інтернету або до таблиці.