Продукти, що знижують цукор в крові: список
До продуктів, які допомагають впоратися зі збільшенням рівня цукру, відносяться:
- Морепродукти — вони багаті білком, мають низький ГІ і сприяють зниженню ваги. Це може бути риба, молюски, креветки, кальмари і інші мешканці моря.
- Клітковина — вона допомагає засвоюватися і перетравлюватися їжі, сприяє зменшенню рівня глюкози. Вона міститься в бобових культурах, овочах, фруктах, злакових і горіхах.
- Прянощі — завдяки поєднанню поліфенолів і магнію імітується дія інсуліну, що призводить до скорочення цукру. До них відносять корицю, імбир, гірчицю, оцет, часник, зелень.
- Фрукти — мають клітковину, завдяки якій сповільнюється всмоктування цукру в кров. Відмінно справляються із завданням — ананас, апельсин, мандарин, грейпфрут, несолодкі зелені яблука і груші, лимон, авокадо.