Клітковина для схуднення: як вибрати клітковину для схуднення в аптеці, в яких продуктах міститься найбільше клітковини і як правильно приймати клітковину, щоб швидко схуднути?

Клітковина – це елемент, без якого не може відбуватися процес нормального травлення. Тому її вживання так важливо в період дієт. Схуднути, вживаючи рослинні волокна, можна, і наш журнал поділиться секретами, як це зробити.

Чим корисна клітковина для схуднення?

Перерахуємо основні корисні властивості такого продукту, як клітковина:

  • Клітковина — це своєрідна щітка, яка чистить кишечник від шлаків;
  • Завдяки рослинних волокон, відновлюється мікрофлора кишечника, поліпшується травлення і обмінні процеси;
  • Клітковина – позитивно впливає на кров і знижує цукор у ній, що не дає відкладатися жирів.
  • Потрапляючи в шлунок, вона збільшується в обсязі, що мінімізує відчуття голоду;
  • Рослинні волокна значно зменшують ризик розвитку захворювання у вигляді раку товстої кишки.

З сказаного видно, що клітковина допомагає не тільки схуднути, але і значно оздоровлює організм.

Як приймати клітковину для схуднення?


Вживання зайвої клітковини не завжди корисно, тому знати, як використовувати її в харчуванні для схуднення просто необхідно. Для максимального ефекту клітковина приймається наступним чином.

Загальні правила для будь-якого виду клітковини такі:

  • Починати потрібно з мінімальної порції, щоб поспостерігати за реакцією організму на підвищений присутність рослинних елементів.
  • Вживають її в більшості випадків до або під час їжі, запиваючи рідиною (вода, соки, чай).
  • Крім «сухого» прийому, можна додавати клітковину в готові страви. В середньому на порцію доводиться 1-2 год л. Іншими словами, в день при активному процесі схуднення потрібно їсти по 4-6 год л рослинної клітковини.
  • Спочатку вживається половинка чайної ложечки за 30 хвилин до їжі. Через 10 днів дозу збільшити і пити вже по цілій ложечці. Таким способом потрібно довести вживання клітковини до 3 год л. В середньому на досягнення мети у 3 ч л необхідно витратити півтора місяця.
  • Після 2 місяців прийому рослинної клітковини необхідно зробити 1-3 місяці перерви.
  • Лікарі рекомендують при проведенні комплексу прийому клітковини попутно «озброїтися» полівітамінами.

Зверніть увагу, що дози і обсяг клітковини, яку потрібно з’їдати для схуднення, розписані на упаковці кожної конкретної рослинної добавки, тому читайте і витримуйте необхідну пропорцію.

Де купити клітковину для схуднення


На сьогоднішній день продукт під назвою клітковина знаходиться у вільному продажу в аптеках і магазинах, так і в мережі інтернет. Ціна продукту невелика і кожен може дозволити собі ввести в своє меню додатковий продукт у вигляді клітковини. Різновидів рослинних волокон досить багато, про них поговоримо нижче.

Види і ціна клітковини з аптеки

Найчастіше в аптеках і магазинах можна зустріти клітковину з висівок і інших злаків, бобових, шкірки з фруктів. Всі види клітковини ділять на дві великі групи:

  • розчинні – це камедь, пектин, смола, вони сприяють уповільненню ферментативної обробки вуглеводів;
  • нерозчинні – містять целюлозу, лігнін, що прискорює процес ферментативної переробки вуглеводів.

Цікавий факт: для задоволення потреб організму в рослинних волокнах людині потрібно з’їсти кілограм вівсяних пластівців, півкіло бобових і 3 кг капусти.

Розглянемо детальніше види і характеристики продаються в аптеках препаратів клітковини.

Клітковина велика для схуднення


При використанні великої клітковини ви сприяєте роботи товстого кишечника. Така клітковина м’яко очищає його стінки. Виступає вона як така собі щітка, отчищающая від слизу, токсинів і інших продуктів розпаду їжі.

Також велика клітковина при регулярному вживанні покращує кровообіг в малому тазу, що приводить в норму роботу всієї сечостатевої системи.

Клітковина пшенична для схуднення


Пшеничне клітковину можна назвати основним елементом рослинних волокон, які сприяють схудненню. Для отримання ефекту вживають цей продукт до 6 ст л в добу. Порошок ділиться на рівні порції і перед прийомом їжі заливається рідиною до утворення кашки, яку і з’їдають. Хто не може в силу певних причин їсти таку суміш, але мріє схуднути, може приєднувати рослинні волокна до перших страв.

Клітковина льону для схуднення


Клітковина з льону відрізняється багатим хімічним «внутрішнім світом», в ній можна знайти:

  • амінокислоти;
  • антиоксиданти;
  • каротин;
  • вітамін РР;
  • ряд вітамінів групи B;
  • харчові волокна і інші не менш корисні елементи.

Цей насичений склад має оздоровчий і очищаючий ефект. Очищається кишечник, виводиться патогенна мікрофлора.

Якщо під час схуднення активно застосовуєте клітковину з насіння льону, то не забудьте збільшити вживання рідини, зокрема чистої води, так як недолік вологи може спровокувати зупинку шлунка.

Сибірська клітковина для схуднення


Сибірська клітковина або як її назвали в народі – аптечна, має у своєму складі такі елементи:

  • Пектин
  • Висівки
  • Легнін
  • Смолу бобових.

В ній відсутні консерванти, ароматизатори, тобто вона створена виключно з натуральних елементів, що робить її вживання однією з умов ефективного схуднення.

Випускається сибірська клітковина у вигляді порошку, який починають приймати з мінімальних доз, поступово доводячи до обсягу, зазначеного на упаковці. У сухому вигляді порошок сибірської клітковини не вживається, найкраще розводити його з кисломолочними харчовими продуктами.

Клітковина з насіння розторопші

Розторопша може похвалитися вмістом:

  • заліза;
  • кальцію;
  • міді;
  • кремнію;
  • силімарину;
  • біофлавоноідів.

До корисних ефектів такого продукту слід віднести:

  • абсорбуючі властивості;
  • стимуляцію жовчовидільної функції;
  • зниження рівня інтоксикації після алкогольного отруєння;
  • антиоксидантну дію;
  • зміст селемарина, завдяки яким прискорюється метаболізм, що захищає клітини від руйнування;
  • благотворний вплив на імунітет.

Клітковина з висівок вівса


У клітковині з висівок вівса є 12 життєво необхідних людині амінокислот, рослинні білки, жирні кислоти ОМЕГА-3 і ОМЕГА-6. Її прийом сприяє виведенню токсинів, попереджає запори, покращує функціонування печінки і жовчного міхура.

Гідність клітковини з висівок вівса — повільне травлення. Завдяки цьому відчуття насичення зберігається тривалий час. Ще до плюсів вівсяної клітковини потрібно зарахувати посилення перистальтики кишечника, а це зменшує всмоктування з’їденої їжі.

Клітковина Осина талія для схуднення

Про властивості такої клітковини розповість відгук жінки, испробовавшей її «в дії»:

Клітковина Евалар в таблетках для схуднення

Останнім часом актуально приймати з їжею не тільки рослинні волокна натуральних продуктів, але і використовувати в боротьбі із зайвою вагою спеціально розроблену клітковину в таблетках. Купити такий засіб можна в аптеці. Однією з добре себе зарекомендували вважається микроцеллюлоза Евалар (МКЦ). Знайти таку клітковину можна, як в гранулах і таблетках, так і в порошку. Така харчова добавка сприяє боротьбі з ожирінням, знижує холестерин і зводить до мінімуму зашлакованість організму.

Як правильно вибрати клітковину для схуднення?

Що стосується вибору виду клітковини, то потрібно ґрунтується на своїй потреби і бажаному результаті. Як вище було зазначено, клітковина може бути двох видів, відповідно і її дії різняться.

  • Розчинна набухає у воді, а після вживання поглинає жовчні кислоти, що не дає їм можливості проникнути в кров. У шлунку з’їдена субстанція перетворюється на желе, заповнюючи його порожнину, що не дозволяє вживати багато їжі.
  • Нерозчинна, діє як проносне, змушуючи швидко спорожнятися кишечник. Це сприяє виведенню з організму холестерину. При вживанні нерозчинної клітковини можна забути про запорах, також знижується ризик розвитку каменів у жовчному міхурі.
  • Знаючи про властивості клітковини, ви без праці виберете ту, яка допоможе схуднути саме вам.

    Кращі рецепти з клітковиною для ефективного схуднення

    Клітковину можна назвати унікальним продуктом, що містить дуже багато рослинних волокон. Вона сприяє схудненню, видаляючи зайві кілограми. Дієти з використанням клітковини надають досить результативне вплив. Привчати шлунок до рослинних волокон потрібно поступово, так як дієтологи відзначають негативні наслідки при різкому переході на харчування з підвищеним вмістом клітковини.

    Якщо ви використовуєте сухий порошок клітковини, то раціон повинен виглядати наступним чином:

    Наведена добова норма продуктів, її поділяють на 4 прийоми і при кожному з них вживають по 2 ч л порошку клітковини. Не слід сидіти на такому мінімальному харчуванні довго, цілком вистачає старту протягом до 5 днів на такому раціоні.

    Якщо при схудненні використовуєте клітковину в таблетках, то раціон значно змінюється і має наступний вигляд:

    При такому харчуванні таблетки клітковини запиваются великою кількістю води.

    Якщо ж ви прихильник натуральної клітковини, то складати раціон необхідно так, щоб 70% в ньому займали продукти, багаті клітковиною. Таблицю для складання раціону знайдете нижче.

    Кефір з клітковиною для схуднення


    Із завданням схуднення відмінно справляється склад: кефір + клітковина. Для приготування напою необхідно у літрі кефіру розвести 4 ч л клітковини. Склад випити за 4 прийоми. В день, коли хочете використовувати кефірну суміш, більше нічого не їсти, допускається вживання чистої води. Такі розвантажувальні дні можна проводити двічі на 7-10 днів при активному схудненні.

    Схуднення з клітковиною: результати і відгуки схудлих з фото

    Ось, що пишуть жінки про клітковині для схуднення:

    А ось фотозвіти дівчат, вживають клітковину для схуднення.

    Приклад дієти з клітковиною для схуднення

    В основі дієтичного харчування для схуднення лежить прийом рослинних волокон і неважливо, аптечний це варіант або харчовий. Приблизне меню худне, використовує клітковину як основний елемент боротьби з зайвими кілограмами, повинно виглядати так:

    • 1 прийом їжі (сніданок): 200 г каші (можна молочної). Стакан соку + 1,5 ст л клітковини.
    • 2 прийом їжі (другий сніданок): яблука і 1 ст кефіру з 1,5 ст л клітковини.
    • 3 прийом їжі (обід): шматочок висівкового хліба з легким супом (гороховий, грибний). Сік з 1,5 год л клітковини.
    • 4 прийом їжі (полуденок): 150 г знежиреного сиру і 1,5 ст л клітковини. Її можна змішати з сиром або розвести водою і випити.
    • 5 прийом їжі (вечеря): варене яйце, овочевий салат з рослинним маслом. Чай.
    • 6 прийом їжі (перед сном): 1 ст кефіру з 1,5 ст л клітковини.

    Не слід забувати про питному режимі, оскільки він є основою правильної роботи організму, яку дієту ви не вибрали. До речі про дієти, загляньте в наступні статті на нашому сайті, які допоможуть схуднути:

    • Дієта по групі крові;
    • Японська дієта;
    • Дієта маггі;
    • Капустяна дієта.

    У яких продуктах найбільше клітковини: таблиця

    Що ефективніше: клітковина з аптеки або в натуральному вигляді?

    Клітковина — являє собою грубу частину натуральних рослин, а саме шкірку, оболонку продуктів.

    Клітковина може потрапляти в організм з простими продуктами, так і прийматися у вигляді спеціальних, які продаються в аптеці препаратів. Сама по собі клітковина — це вуглевод, який не засвоюється нашим організмом.

    Іншими словами, наповнення шлунку і відчуття ситості присутній, а ніякої калорійності не надходить і не засвоюється. Якщо говорити про розчинному вигляді клітковини, то завдяки їй грудку з їжі рухається по кишечнику до «виходу».

    До основних видів рослинної клітковини можна зарахувати:
    Клітковина пшенична для схуднення. Вона багата целюлозою і гемицеллюлозой. Дані елементи можна знайти в висівках, зеленому горошку, бобів, буряках, моркві, болгарському перці, яблуках. Вживання цих продуктів або їх концентрату з аптеки разом з достатньою кількістю рідини допомагає роботі товстого кишечника.

    Сперечатися про кращому вигляді клітковини недоцільно, так як вона однаково добре справляється із завданням очищення організму (детоксикацією) незалежно від форми випуску.

    Клітковина для схуднення: думка лікарів і дієтологів

    На думку лікарів, з фізіологічної точки зору клітковина дійсно може позбавити від зайвої ваги. Адже головне терапевтичне її властивість – активно очищати кишечник.

    Медики однаково позитивно ставляться до всіх видів клітковини, так як ожиріння досить часто є причиною різноманітних патологій. Головне — не забувати, що при прийомі клітковини потрібно нормалізувати своє харчування, не переїдати, вживати здорову їжу.

    Відео: як схуднути, вживаючи клітковину?