Тісто на манти по-узбецьки від Сталика Ханкишиева (відео)
Відомий кулінарний блогер готує манти з використанням класичного варіанта тесту. Ви можете зробити, як він, і у вас вийде чудова основа для ситного м’ясної страви. Дивіться самі!
Інгредієнти:
- Борошно
- Вода – 0,5 літра
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – ½ столової ложки
Дріжджове або бездріжджове тісто краще всього брати на манти?
Тісто на дріжджах для мантів теж, звичайно, має місце бути, але найкраще готувати цю страву на бездріжджовий основі. У цьому випадку при варінні на пару воно не перетвориться на кашу, не порветься і збереже свою форму.
Оскільки тісто на манти повинно бути тугим і пружним, то перед тим, як його розгортати, необхідно загорнути його в харчову плівку і дати постояти 20-30 хвилин. В цьому випадку воно стане пластичним, але пружність свою не втратить.
Манти правильно їдять наступним чином: спочатку аккурато відкушують шматочок тіста, потім з нього випивають бульйон і тільки після цього з’їдають м’ясну частину разом з рештою тестом. До такого ситного гарячого страви необов’язково навіть подавати сметану і масло, адже воно тепер дуже соковите!
А ви любите манти? За яким рецептом зазвичай готуєте тісто для них? Поділіться своїм досвідом в коментарях, буду вам дуже вдячна за це! Якщо ця стаття вам сподобалася, збережіть її у себе в закладках і поділіться з друзями в соціальних мережах. До нових зустрічей на блозі!