Сирні паски на Великдень 2020 – готуємо з найсмачнішим рецептами

Рецепт паски з сиром в мультиварці

Виходить дуже смачна випічка до Великодня. У кожного з вас борошна на неї може піти різна кількість. Головне, стежте за тим, щоб тісто було округлим на столі, не втрачало форми і не розтікається в коржик.

Нам знадобляться:

  • 120 мл молока
  • 3 чайні ложки сухих дріжджів
  • 50 гр. вершкового масла
  • 2 яйця
  • 100 гр. цукру
  • 12 чайної ложки солі
  • 1 їдальня ложка сметани
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 200-300 гр. борошна
  • 160 гр. родзинок і цукатів
  • 50 гр. сушеної журавлини

Спосіб приготування по етапах:

У теплому молоці розводимо сухі дріжджі, додаємо половину столової ложки цукру і розмішуємо.

Яйця збиваємо з цукром за допомогою блендера.

Просіваємо половину склянки борошна, додаємо в дріжджову суміш і ретельно змішуємо. Опару накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 40 хвилин в теплому місці.

Родзинки з цукатами гарненько промиваємо й обсушуємо на чистому бавовняному рушник. Змішуємо їх з невеликою кількістю борошна.

В опару додаємо дрібку солі, ванільний цукор, збиті яйця, м’яке вершкове масло і сметану. Просіваємо борошно і замішуємо тісто. Вимішуємо його 5-10 хвилин.

Перекладаємо тісто в змащену олією миску, накриваємо харчовою плівкою і рушником, залишаємо на 1,5-2 години для підняття. Тісто виходить дуже повітряним!

Додаємо підготовлені родзинки і цукати, перемішуємо і розкладаємо тісто по паперовим формам, заповнюючи їх приблизно наполовину.

Поміщаємо паски в чашу мультиварки і закриваємо кришку. Встановлюємо режим «Підігрів» на 20 хвилин для того, щоб тісто остаточно піднялося. Потім вибираємо режим «Випічка» на 1 годину 40 хвилин, після чого ще протягом 20 хвилин даємо їм постояти при вимкненій мультиварці.

Покриваємо білкової глазур’ю і прикрашаємо цукатами, горіхами та кондитерської посипкою. Приємного апетиту!