Рецепт паски з сиром в мультиварці
Виходить дуже смачна випічка до Великодня. У кожного з вас борошна на неї може піти різна кількість. Головне, стежте за тим, щоб тісто було округлим на столі, не втрачало форми і не розтікається в коржик.
Нам знадобляться:
- 120 мл молока
- 3 чайні ложки сухих дріжджів
- 50 гр. вершкового масла
- 2 яйця
- 100 гр. цукру
- 12 чайної ложки солі
- 1 їдальня ложка сметани
- 1 пакетик ванільного цукру
- 200-300 гр. борошна
- 160 гр. родзинок і цукатів
- 50 гр. сушеної журавлини
Спосіб приготування по етапах:
У теплому молоці розводимо сухі дріжджі, додаємо половину столової ложки цукру і розмішуємо.
Яйця збиваємо з цукром за допомогою блендера.
Просіваємо половину склянки борошна, додаємо в дріжджову суміш і ретельно змішуємо. Опару накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 40 хвилин в теплому місці.
Родзинки з цукатами гарненько промиваємо й обсушуємо на чистому бавовняному рушник. Змішуємо їх з невеликою кількістю борошна.
В опару додаємо дрібку солі, ванільний цукор, збиті яйця, м’яке вершкове масло і сметану. Просіваємо борошно і замішуємо тісто. Вимішуємо його 5-10 хвилин.
Перекладаємо тісто в змащену олією миску, накриваємо харчовою плівкою і рушником, залишаємо на 1,5-2 години для підняття. Тісто виходить дуже повітряним!
Додаємо підготовлені родзинки і цукати, перемішуємо і розкладаємо тісто по паперовим формам, заповнюючи їх приблизно наполовину.
Поміщаємо паски в чашу мультиварки і закриваємо кришку. Встановлюємо режим «Підігрів» на 20 хвилин для того, щоб тісто остаточно піднялося. Потім вибираємо режим «Випічка» на 1 годину 40 хвилин, після чого ще протягом 20 хвилин даємо їм постояти при вимкненій мультиварці.
Покриваємо білкової глазур’ю і прикрашаємо цукатами, горіхами та кондитерської посипкою. Приємного апетиту!