Сирні паски на Великдень 2020 – готуємо з найсмачнішим рецептами

Кращий рецепт паски з сиром, родзинками і курагою

Дуже смачне і ніжне ласощі до православного свята світлого! На другий, третій і четвертий день стає ще смачніше. Спробуйте самі!

Візьміть для опари і тіста:

  • 30 гр. пресованих дріжджів або 12-15 гр. сухих
  • 1 столова ложка цукру
  • 120 мл теплого молока
  • 2 столові ложки борошна для опари
  • 3 яйця
  • 1 жовток (білок залишаємо для глазурі)
  • 250 гр. цукру
  • 200 гр. сиру
  • 100 гр. розтопленого вершкового масла
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 450-500 гр. просіяного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • ванілін
  • 100 гр. родзинок
  • 50 гр. кураги (+ 1 чайна ложка борошна)

Для глазурі:

  • 1 білок
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 120 гр. цукрової пудри

Спосіб приготування по етапах:

Готуємо опару: у теплому молоці розвести дріжджі, цукор і борошно у вказаних вище пропорціях. Гарненько все перемішуємо і ставимо в тепле місце.

Тим часом просіваємо борошно. Збиваємо яйця з цукром за допомогою блендера.

В яєчну суміш додаємо розтоплене вершкове масло, жирний сир і рослинне масло. Ретельно все змішуємо.

У борошно кладемо розпушувач, сіль і ванілін. Перемішуємо ці інгредієнти між собою.

Нарізану курагу і родзинки промиваємо, обсушуємо, посипаємо ванільним цукром і невеликою кількістю борошна, акуратно розмішуємо.

Замішуємо тісто: опару і сирну масу з’єднуємо, перемішуємо, поступово всипаючи борошно. Додаємо підготовлені курагу і родзинки. Тісто має вийти густим і ніжним, накриваємо кришкою або рушником і ставимо його в тепле місце для підйому.

Паперові форми змащуємо рослинним маслом, заповнюємо їх тестом на 1/3, накриваємо рушником і залишаємо ще на 40 хвилин. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Збиваємо білок, лимонний сік і цукрову пудру і змащуємо вийшла глазур’ю гарячі паски. Приємного апетиту!