Кращий рецепт паски з сиром, родзинками і курагою
Дуже смачне і ніжне ласощі до православного свята світлого! На другий, третій і четвертий день стає ще смачніше. Спробуйте самі!
Візьміть для опари і тіста:
- 30 гр. пресованих дріжджів або 12-15 гр. сухих
- 1 столова ложка цукру
- 120 мл теплого молока
- 2 столові ложки борошна для опари
- 3 яйця
- 1 жовток (білок залишаємо для глазурі)
- 250 гр. цукру
- 200 гр. сиру
- 100 гр. розтопленого вершкового масла
- 1 столова ложка рослинної олії
- 450-500 гр. просіяного борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/2 чайної ложки солі
- ванілін
- 100 гр. родзинок
- 50 гр. кураги (+ 1 чайна ложка борошна)
Для глазурі:
- 1 білок
- 1 чайна ложка лимонного соку
- 120 гр. цукрової пудри
Спосіб приготування по етапах:
Готуємо опару: у теплому молоці розвести дріжджі, цукор і борошно у вказаних вище пропорціях. Гарненько все перемішуємо і ставимо в тепле місце.
Тим часом просіваємо борошно. Збиваємо яйця з цукром за допомогою блендера.
В яєчну суміш додаємо розтоплене вершкове масло, жирний сир і рослинне масло. Ретельно все змішуємо.
У борошно кладемо розпушувач, сіль і ванілін. Перемішуємо ці інгредієнти між собою.
Нарізану курагу і родзинки промиваємо, обсушуємо, посипаємо ванільним цукром і невеликою кількістю борошна, акуратно розмішуємо.
Замішуємо тісто: опару і сирну масу з’єднуємо, перемішуємо, поступово всипаючи борошно. Додаємо підготовлені курагу і родзинки. Тісто має вийти густим і ніжним, накриваємо кришкою або рушником і ставимо його в тепле місце для підйому.
Паперові форми змащуємо рослинним маслом, заповнюємо їх тестом на 1/3, накриваємо рушником і залишаємо ще на 40 хвилин. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Збиваємо білок, лимонний сік і цукрову пудру і змащуємо вийшла глазур’ю гарячі паски. Приємного апетиту!