Сирні паски на Великдень 2020 – готуємо з найсмачнішим рецептами

Готуємо сирну паску на Великдень з медом і цукатами

Ароматний, ніжний і смачний! З цукатами, ваніллю і цитрусової цедрою виходить просто дивовижною пасхальною випічкою. А прикрасити таке ласощі можна безе і кондитерської посипкою.

Підготуйте для тіста:

  • Сир – 250 гр.
  • Борошно – 330 гр.
  • Дріжджі – 25 гр.
  • Молоко – 60 мл
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 130 гр.
  • Мед – 2 чайні ложки
  • Цукати – 70 гр.
  • Цедра лимона
  • Цедра апельсина
  • Екстракт ванілі

Для прикраси:

  • Білки – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Сік лимона – 1 столова ложка
  • Цукати
  • Безе
  • Кондитерська посипання

Спосіб приготування по етапах:

Готуємо опару: дріжджі змішати з молоком, медом і 30 гр. борошна. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин для підйому.

Цукати заливаємо окропом, проціджуємо, після чого додаємо цедру лимона і апельсина, а також екстракт ванілі.

Змішуємо сир, цукор, яйця і вершкове масло. З’єднуємо сирну масу з опарою.

Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто на паски.

Вимішуємо його не менше 10 хвилин, після чого додаємо цукати з цедрою і ваніліном. Накриваємо рушником і залишаємо на дві години для підйому.

Тісто розкладаємо по формах, заповнюючи їх на половину. Накриваємо рушником і залишаємо ще на годину. Випікаємо 35 хвилин при 180 градусах.

Готуємо глазур, змащуємо нею випічку і прикрашаємо цукатами, безе і кондитерської посипкою. Приємного апетиту!