Готуємо сирну паску на Великдень з медом і цукатами
Ароматний, ніжний і смачний! З цукатами, ваніллю і цитрусової цедрою виходить просто дивовижною пасхальною випічкою. А прикрасити таке ласощі можна безе і кондитерської посипкою.
Підготуйте для тіста:
- Сир – 250 гр.
- Борошно – 330 гр.
- Дріжджі – 25 гр.
- Молоко – 60 мл
- Вершкове масло – 50 гр.
- Жовтки – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 130 гр.
- Мед – 2 чайні ложки
- Цукати – 70 гр.
- Цедра лимона
- Цедра апельсина
- Екстракт ванілі
Для прикраси:
- Білки – 2 шт.
- Цукрова пудра – 120 гр.
- Сік лимона – 1 столова ложка
- Цукати
- Безе
- Кондитерська посипання
Спосіб приготування по етапах:
Готуємо опару: дріжджі змішати з молоком, медом і 30 гр. борошна. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин для підйому.
Цукати заливаємо окропом, проціджуємо, після чого додаємо цедру лимона і апельсина, а також екстракт ванілі.
Змішуємо сир, цукор, яйця і вершкове масло. З’єднуємо сирну масу з опарою.
Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто на паски.
Вимішуємо його не менше 10 хвилин, після чого додаємо цукати з цедрою і ваніліном. Накриваємо рушником і залишаємо на дві години для підйому.
Тісто розкладаємо по формах, заповнюючи їх на половину. Накриваємо рушником і залишаємо ще на годину. Випікаємо 35 хвилин при 180 градусах.
Готуємо глазур, змащуємо нею випічку і прикрашаємо цукатами, безе і кондитерської посипкою. Приємного апетиту!