Коктейль Мохіто в домашніх умовах
Варіацій Мохіто досить багато, все залежить від ваших особистих переваг. Є один встановлений варіант пропорцій, незалежно від вашого вибору соку і ягід:
- 0,33 склянки — суміш соку, м’яти, цукру і ягід;
- 0,33 склянки — лід з очищеної води або газованої води;
- 0,33 склянки спиртне і газована вода.
Класичний варіант приготування Мохіто в домашніх умовах.
Інгредієнти:
На дно склянки покласти м’яту, посипати зверху цукром і злегка розім’яти. Лайм розрізати навпіл, з однієї половини видавити сік на м’яту, другу нарізати скибочками — частина відкласти в сторону, решту — в склянку. Отже, 1/3 склянки заповнена.
Далі додаємо колоті шматочки льоду до рівня 2/3 склянки.
Наступним етапом є додавання алкоголю і содової в зазначених кількостях. Готовий мохіто слід трохи перешкодити трубочкою.
Для того щоб напій залучав зовні, стакан варто прикрасити скибочкою лайма і листочками м’яти.