Крижане сакетини
- 60 мл саке (сухого)
- 30 мл горілки
- японський огірок (для прикраси нарізаємо кружечками)
- кубики льоду
Бажано в шейкері змішати горілку і саке з додаванням крихти або кубиків льоду. Після — виливаємо суміш у приготовані келихи і прикрашаємо кружечками огірка.
Гуртки огірка можна покласти в келих, поступово заливаючи готовою сумішшю.
Кайпірінья
На 7 порцій
- 2 склянки бразильської горілки (лікер шакса);
- сироп (1 ст води + 1 ст цукру);
- лайм — 6 шт.
- 3 склянки льоду (крихти)
В охолоджений цукровий сироп покладіть 6 часточок лайма і трохи пам’ятаєте їх, але не надто інтенсивно, щоб зі шкірки не виділилося багато ефірних масел.
У сироп додаємо бразильську горілку і крихту льоду. Активно все перемішуємо. Подавати стоїть у високому вузькому стакані. В якості прикраси використовуйте фантазію і лайм.