Цибуля – це невід’ємна складова більшості страв нашої кухні. В залежності від способу його приготування він надає страві солодкість, пікантність або гостроту. Крім смакових якостей, цей овоч славиться своїми корисними властивостями, які найкраще «розкриваються» в сирому вигляді. Але не всі можуть вживати цей продукт в первозданному вигляді, тому ми пропонуємо рецепти маринованої цибулі в оцті для салатів, на зиму, під оселедець, до шашлику.
Як правильно замаринувати цибулю в оцті?
Маринований цибулю в оцті — це універсальне блюдо, яке відмінно підходить до м’яса, риби, овочів. Навіть просто з хлібом маринований лук «уплетается за дві щоки». Але щоб порадувати свої гастрономічні пристрасті пікантним смаком лучка, його необхідно правильно замаринувати. У цьому господиням допоможуть наступні секрети:
Як можна маринувати цибулю в оцті: способи маринування
Маринований лук зберігає всі корисні властивості, незалежно від способу маринування. Його можна заготовити про запас, склавши в баночку і відправивши в холодильник, або ж балувати себе невеликими порціями корисного продукту на додаток до гарнірів, м’яса або оселедця. Розглянемо способи, як можна замаринувати цибулю.
Як маринувати цибулю холодним способом?
Холодний спосіб маринування передбачає використання солі, цукру, охолодженої кип’яченої води і оцту. Всі ці інгредієнти змішуються і отриманим розчином заливаються підготовлені для маринування кільця цибулі.
Як маринувати цибулю гарячим способом?
На відміну від холодного способу, гарячий передбачає заливку лука гарячим маринадом. Склад інгредієнтів не змінюється.
- Воду кип’ятять.
- У гарячу воду додають сіль, цукор і оцет.
- Ще гарячим маринадом заливається цибулю і залишається для маринування.
Червоні сорти цибулі не підходять для гарячого способу маринування, так як цибульна соломка втрачає свій колір і не завжди естетично виглядає на тарілці.
Як замаринувати цибулю в оцті швидко?
Приготувавши цибулю швидким способом маринування, ви отримаєте універсальне блюдо, яке можна додавати в салати або використовувати як доповнення до гарніру. Пропонуємо два варіанти маринування лука швидким способом:
Як замаринувати цибулю в яблучному оцті?
Відмінно поєднується цибулька, маринований в яблучному оцті, з шашликом, а головний плюс такого цибульного салату – повна відсутність запаху з рота. Отже, готуємо інгредієнти:
- 2 великі цибулини;
- 1 – 1,5 ст л яблучного оцту;
- 1 ст л цукрового піску;
- 0,5 год л солі.
Тепер приступимо до етапів маринування:
Маринований цибулю до шашлику в оцті: рецепт
Весна — це найкраща пора для шашликів, до яких стане відмінним доповненням маринована цибулька. Приготований лук по цьому рецепту до шашлику неодмінно припаде до смаку всім. Готуємо продукти:
- 4 великі цибулини;
- 1 пучок петрушки, за бажанням можна замінити на базилік;
- 1 пучок кропу;
- 1,5 ст л цукрового піску;
- 0,5 ст л солі;
- 0,5 год л чорного меленого перцю;
- 6 ст л рослинного масла.
Готується маринований цибулю в оцті до шашлику наступним чином:
Як смачно приготувати цибулю в оцті для оселедця: рецепт
Традиційним доповненням до оселедця йде цибулю. Він може бути звичайним (сирим) або зеленим, але приготувавши хоч раз маринований лук під оселедець по нижченаведеним рецептом, ви назавжди залишитеся його шанувальником. Для приготування знадобляться:
- 2 великі цибулини;
- 1 ст кип’яченої води;
- 1 год л цукру;
- 2 ст л 9% оцту;
- 0,5 год л солі.
Готуємо цибулю до оселедчик так:
Як замаринувати цибулю для салату в столовому оцті?
Дуже багато салати з майонезом припускають наявність маринованої цибулі. Навіть знаменита оселедець під шубою значно смачніше з маринованою цибулею. Як замаринувати цибулю для салату, щоб він був ідеальним: не віддавав гіркотою, підкреслював смак інших інгредієнтів, додавав особливу пікантність блюду? Готуємо продукти:
- 2 цибулини;
- 1 ст гарячої води;
- 3 ст л столового 9% оцту;
- 0,5 год л цукру;
- 1 год л солі.
Маринується цибулю для салатів так:
Замаринувати червоний цибулю в оцті: рецепт з покроковими фото
Червоний цибуля має менш виражену гіркоту, ніж ріпчаста, тому багато хто віддає перевагу саме цьому виду цибулі. Маринований червоний цибулю не тільки смачний, але і дуже красиво виглядає на тарілці. Готуємо інгредієнти:
- 400 г червоної цибулі;
- 2 ст л яблучного оцту;
- 50 мл чистої води;
- 1 ст л цукру;
- 1/2 год л солі;
- мелений перець за бажанням.
Тепер почнемо готувати:
Червоний цибулю почистити і порізати соломкою.
Обдати окропом.
Щоб він не втратив свій «хрест», охолодити під проточною водою.
Скласти цибулю в скляну баночку.
Змішати в окремій ємності всі інші інгредієнти для маринаду. Розмішувати, поки не розтане сіль і цукор.
Залити маринадом цибулю і закупорити баночку.
Залишити на столі для маринування на 2 години, потім поставити в холодильник. Зберігатися такий цибулю в холоді може тиждень.
Як маринувати цибулю на зиму?
Замаринувати цибулю можна й на зиму. Такі запаси допоможуть боротися з зимовими простудними захворюваннями і виступлять в якості противірусного засобу. Смачно і корисно, саме так можна описати маринований цибулю на зиму. Маринується він цілком, якщо цибулина невелика, або розрізається на 2 або 4 частини. На відео описаний докладний рецепт маринування цибулі на зиму.
Як замаринувати цибулю у винному оцті?
Для гурманів цибулевих закусок до гарнірів пропонуємо незвичайне рішення для маринаду цибулі – винний оцет. Він надає луку незвичайний винний аромат. Такий цибулька підходить як до м’яса, так і до овочів. Ще його можна просто покласти на темний хліб і насолоджуватися кислувато-пряним присмаком. Для приготування знадобляться такі продукти:
- 2 великі цибулини;
- 2 ч л солі;
- 1,5 ст л цукру;
- 130 мл винного оцту;
- 130 мл кип’яченої охолодженої води.
Готуємо так:
Маринований лук — рецепт без оцту
Маринівка лука без оцту – це варіант для тих, кому оцет не подобається або протипоказаний. Є два варіанти, як замаринувати цибулю без оцту.