Волоський горіх: властивості, користь і шкоду для здоровя дітей, чоловіків, жінок, вагітних і годуючих. Як вживати волоські горіхи і що корисного приготувати з волоського горіха?
Зелені (молоді) волоські горіхи: користь і шкода
Всі знають що, молоді горіхи в зеленій шкірці активно використовуються в народній медицині, також на основі цього недозревшего плоду роблять безліч медичних засобів від різних захворювань. У чому ж користь молодих волоських горіхів?
Зелена шкірка за складом елементів містить в 8 разів більше вітаміну С, ніж чорна смородина — рекордсменка з цього вітаміну. Завдяки цьому вітаміну відбувається регенерація клітин організму, він сприяє зміцненню імунної системи, займає вагоме місце в продукуванні гормонів.
У молодих плодах горіха міститься максимальна кількість йоду. Він підвищує інтелектуальні здібності і бореться зі стресом. Оскільки йод — це антибактеріальний засіб, то зелена шкірка може знищувати патогенні бактерії.
Утримання зелених волоських горіхах вітаміну РР сприяє поліпшенню обміну речовин, благотворно впливає на серцево-судинну систему, нормалізує роботу нервової системи.
Дубильні речовини, на які багаті зелені молоді горіхи, сприяють виведенню токсинів з кишечника.
До негативних властивостей ліків, приготовлених на основі зеленого горіха, слід віднести:
прийом таких коштів може призвести до надлишку йоду в організмі;
спиртові настої зеленого горіха не можна вживати людям з виразкою шлунка, гастрит, при екземі, схильності до тромбоутворення.