Пророщений волоський горіх: користь і шкода
Пророщена пшениця активно використовується не тільки в косметології, але й у терапії різних патологій, і про це знають всі. А ось метод пророщування горіхів ще залишається в тіні. За 2 тижні пророщування життєва сила горіха зростає до 1000 раз, а це значний показник. У горіхах, витриманих у воді до 14 днів, повністю змінюється хімічний склад із-за того, що починається проростання. В основі цього процесу лежить перетворення складних елементів в більш прості, тобто склад зародка — це найпростіші речовина, що ферментується зі складних запасів «старого» горіха. Завдяки процесу пророщування горіхи:
- змінюють свій хімічний склад на більш засвоюваний;
- стають більш солодкими.
Іншими словами, всі ті корисні макро – і мікроелементи, які були перераховані вище, відтворюються в більш легкій формі і організм отримує максимум користі без побічної продукції».