Як приготувати печиво з маргарину?
Нічого складного у випіканні печива з маргарину немає, адже всі рецепти побудовані на основі класичного замісу пісочного тіста з «поправкою» на основний продукт. Іншими словами, олія замінюється маргарином, що робить печиво більш бюджетним, але смак при цьому нічим не відрізняється від оригіналу. Щоб урізноманітнити смак печенюшек, в тісто можна додавати горішки, шоколадну крихту, какао або зверху покласти шматочок варення. Все залежить від фантазії того, хто готує.
Особливості приготування тіста для пісочного печива з маргарину
Для одержання гарного тесту потрібно брати хороший маргарин. Його заморожують, натирають стружкою в борошно і швидко замішують тісто, щоб шматочки маргарину не встигли розтанути. Далі готовому тісту обов’язково необхідно «відпочити» в холодильнику 1,5–2 години. Завдяки такій технології приготування, тісто виходить м’яким, розсипчастим і просто тане в роті.
Якщо хочете в кінці приготувань отримати ідеальне печиво, то потрібно враховувати наступні нюанси:
- Для приготування смачного пісочного печива потрібно дотримуватися пропорцію борошно:маргарин 2:1.
- Перемішувати маргарин c борошном до стану крихти. Такого ефекту можна домогтися, розтираючи інгредієнти в долонях.
- Довго вимішувати тісто для пісочного печива не слід, так як в процесі роботи маргарин починає танути, що погіршує крохкость готового страви.
- Якщо цукор-пісок замінити пудрою, то кришитися печиво буде більше.
- Дуже важливо при замісі тесту спочатку змішати всі сипучі складові, після — ввести маргарин і супутні рідкі продукти.