Супер-рецепт шашлику з свинини на цибулевої подушці
Якщо на вулиці холодно або ви живете не в приватному будинку, не турбуйтеся. Таку апетитну і соковиту смакоту можна приготувати в духовій шафі на кухні.
Візьміть:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля – 3-4 шт.
- Сіль – за смаком
- Спеції – 2 столові ложки
- Оцет 9% – 1 столова ложка
- Чорний мелений перець
- Половина лимона
Спосіб приготування по етапах:
М’ясо нарізаємо кубиком, складаємо в окрему ємність. Додаємо приправу, перець, сіль, оцет і сік половинки лимона. Руками перемішуємо інгредієнти.
Ємність накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 6-8 годин.
Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до нього одну столову ложку цукру, дві столові ложки оцту, 4 столові ложки води і дрібку солі. Гарненько розмішуємо і залишаємо маринуватися на годину.
В пакет для запікання кладемо маринований цибулю, формуючи з нього так звану «подушку».
Викладаємо в пакет м’ясо, зав’язуємо його і робимо кілька отворів для виходу пари. Відправляємо в розігріту до 240 градусів духовку на 50 хвилин. Після цього виймаємо блюдо, зверху надрізаємо пакет, перевертаємо м’ясо і відправляємо ще на 20 хвилин (на 180 градусів). Приємного апетиту!