Різдвяна качка, запечена в духовці – кращі рецепти приготування

Рецепт приготування різдвяної качки з капустою в рукаві

Така страва на різдвяному столі стане прекрасним гарячим, причому з гарніром. Гостям воно обов’язково сподобається!

Візьміть:

  • Ціла качка
  • Капуста – 1 невеликий качан
  • Часник – 1 головка
  • Сіль, улюблені спеції – за смаком

Спосіб приготування по етапах:

Качку ретельно миємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників. Спеції змішуємо з сіллю і натираємо ними птицю з усіх боків і всередині.

Шаткуємо капусту так, як вам подобається.

Часник нарізаємо для нашої качки.

Птицю фаршируємо капустою і часником, після чого «зашиваємо» її за допомогою зубочисток.

Поміщаємо качку в пакет для запікання, а поруч з нею викладаємо залишилася капусту. Ставимо в духовку і запікаємо при температурі 180-200 градусів з розрахунку 45 хвилин на кожен кілограм птиці.

За 20 хвилин до готовності видаляємо верхню частину рукава, включаємо конвекцію або гриль і даємо качці підрум’янитися. Приємного апетиту!