Рецепт приготування різдвяної качки з капустою в рукаві
Така страва на різдвяному столі стане прекрасним гарячим, причому з гарніром. Гостям воно обов’язково сподобається!
Візьміть:
- Ціла качка
- Капуста – 1 невеликий качан
- Часник – 1 головка
- Сіль, улюблені спеції – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
Качку ретельно миємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників. Спеції змішуємо з сіллю і натираємо ними птицю з усіх боків і всередині.
Шаткуємо капусту так, як вам подобається.
Часник нарізаємо для нашої качки.
Птицю фаршируємо капустою і часником, після чого «зашиваємо» її за допомогою зубочисток.
Поміщаємо качку в пакет для запікання, а поруч з нею викладаємо залишилася капусту. Ставимо в духовку і запікаємо при температурі 180-200 градусів з розрахунку 45 хвилин на кожен кілограм птиці.
За 20 хвилин до готовності видаляємо верхню частину рукава, включаємо конвекцію або гриль і даємо качці підрум’янитися. Приємного апетиту!