Качка з гречкою, запечена в духовці до Різдва (дуже м’яка і соковита!)
Крупа, що знаходиться всередині птиці, добре просочується її жиром і набуває неперевершену соковитість і аромат. Відмінне гаряче блюдо для різдвяної вечері!
Підготуйте:
- Качка – 2 кг
- Гречка – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2-3 зубчики
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Сіль – 1 столова ложка
- Чорний перець – 1 чайна ложка
- Лавровий лист – 1-2 шт.
Спосіб приготування по етапах:
Качку гарненько миємо й обсушуємо паперовими рушниками. Деко змащуємо олією.
Сіль змішати з перцем і натираємо цією сумішшю нашу птицю. Зубчики часнику розрізаємо на половинки і поміщаємо в качку. Гречку попередньо відварюємо.
Фаршируємо птицю вареною гречкою. Цибулину ріжемо на чотири частини і покладемо всередину м’яса.
«Зашиваємо» качку з допомогою зубочисток, як показано на фото.
Викладаємо її на деко і випікаємо в духовці приблизно 1,5 години при температурі 160-180 градусів. Приємного апетиту!