Різдвяна качка, запечена в духовці – кращі рецепти приготування

Качка з гречкою, запечена в духовці до Різдва (дуже м’яка і соковита!)

Крупа, що знаходиться всередині птиці, добре просочується її жиром і набуває неперевершену соковитість і аромат. Відмінне гаряче блюдо для різдвяної вечері!

Підготуйте:

  • Качка – 2 кг
  • Гречка – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Рослинна олія – 2 столові ложки
  • Сіль – 1 столова ложка
  • Чорний перець – 1 чайна ложка
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

Спосіб приготування по етапах:

Качку гарненько миємо й обсушуємо паперовими рушниками. Деко змащуємо олією.

Сіль змішати з перцем і натираємо цією сумішшю нашу птицю. Зубчики часнику розрізаємо на половинки і поміщаємо в качку. Гречку попередньо відварюємо.

Фаршируємо птицю вареною гречкою. Цибулину ріжемо на чотири частини і покладемо всередину м’яса.

«Зашиваємо» качку з допомогою зубочисток, як показано на фото.

Викладаємо її на деко і випікаємо в духовці приблизно 1,5 години при температурі 160-180 градусів. Приємного апетиту!