Різдвяна качка, запечена в духовці з яблуками і медом
Обалденно смачна страва з хрусткою скоринкою! Незважаючи на те, що на фото виглядає як качка вуглинку, не переживайте: так і повинно бути при використанні меду, на смакових якостях негативно не позначається. Навпаки, виходить дуже смачно, спробуйте самі!
Інгредієнти:
- качка – 3 кг
- яблука – 3-4 шт.
- сіль – 2 чайні ложки з гіркою
- імбир (сухий мелений – 1 чайна ложка
- мускатний горіх – 1 чайна ложка
- перець чорний мелений – 1 чайна ложка
- мед рідкий – 2 столові ложки
- рукав для запікання з зав’язками
Спосіб приготування по етапах:
Яблука миємо, розрізаємо на 4 частини і видаляємо серцевину. Сіль змішуємо з імбиром, мускатним горіхом, перцем і гарненько натираємо цією пряною сумішшю качку, в тому числі і всередині.
Качку фаршируємо четвертинками яблук зі шкіркою. З допомогою зубочисток «зашиваємо» птицю.
Всю її поверхню ретельно натираємо медом.
Поміщаємо качку в рукав для запікання, випускаємо з нього повітря і тільки потім щільно зав’язуємо.
Прибираємо птицю в холодну духовку, включаємо на 1 годину температуру 220-250 градусів. Далі зменшуємо вогонь до 160-180 градусів і готуємо ще 2 години. Приємного апетиту!