Різдвяна качка, запечена в духовці – кращі рецепти приготування

Різдвяна качка, запечена в духовці з яблуками і медом

Обалденно смачна страва з хрусткою скоринкою! Незважаючи на те, що на фото виглядає як качка вуглинку, не переживайте: так і повинно бути при використанні меду, на смакових якостях негативно не позначається. Навпаки, виходить дуже смачно, спробуйте самі!

Інгредієнти:

  • качка – 3 кг
  • яблука – 3-4 шт.
  • сіль – 2 чайні ложки з гіркою
  • імбир (сухий мелений – 1 чайна ложка
  • мускатний горіх – 1 чайна ложка
  • перець чорний мелений – 1 чайна ложка
  • мед рідкий – 2 столові ложки
  • рукав для запікання з зав’язками

Спосіб приготування по етапах:

Яблука миємо, розрізаємо на 4 частини і видаляємо серцевину. Сіль змішуємо з імбиром, мускатним горіхом, перцем і гарненько натираємо цією пряною сумішшю качку, в тому числі і всередині.

Качку фаршируємо четвертинками яблук зі шкіркою. З допомогою зубочисток «зашиваємо» птицю.

Всю її поверхню ретельно натираємо медом.

Поміщаємо качку в рукав для запікання, випускаємо з нього повітря і тільки потім щільно зав’язуємо.

Прибираємо птицю в холодну духовку, включаємо на 1 годину температуру 220-250 градусів. Далі зменшуємо вогонь до 160-180 градусів і готуємо ще 2 години. Приємного апетиту!