У яких продуктах найбільше клітковини: таблиця
Що ефективніше: клітковина з аптеки або в натуральному вигляді?
Клітковина — являє собою грубу частину натуральних рослин, а саме шкірку, оболонку продуктів.
Клітковина може потрапляти в організм з простими продуктами, так і прийматися у вигляді спеціальних, які продаються в аптеці препаратів. Сама по собі клітковина — це вуглевод, який не засвоюється нашим організмом.
Іншими словами, наповнення шлунку і відчуття ситості присутній, а ніякої калорійності не надходить і не засвоюється. Якщо говорити про розчинному вигляді клітковини, то завдяки їй грудку з їжі рухається по кишечнику до «виходу».
До основних видів рослинної клітковини можна зарахувати:
Клітковина пшенична для схуднення. Вона багата целюлозою і гемицеллюлозой. Дані елементи можна знайти в висівках, зеленому горошку, бобів, буряках, моркві, болгарському перці, яблуках. Вживання цих продуктів або їх концентрату з аптеки разом з достатньою кількістю рідини допомагає роботі товстого кишечника.
Сперечатися про кращому вигляді клітковини недоцільно, так як вона однаково добре справляється із завданням очищення організму (детоксикацією) незалежно від форми випуску.