Клітковина з насіння розторопші
Розторопша може похвалитися вмістом:
- заліза;
- кальцію;
- міді;
- кремнію;
- силімарину;
- біофлавоноідів.
До корисних ефектів такого продукту слід віднести:
- абсорбуючі властивості;
- стимуляцію жовчовидільної функції;
- зниження рівня інтоксикації після алкогольного отруєння;
- антиоксидантну дію;
- зміст селемарина, завдяки яким прискорюється метаболізм, що захищає клітини від руйнування;
- благотворний вплив на імунітет.
Клітковина з висівок вівса
У клітковині з висівок вівса є 12 життєво необхідних людині амінокислот, рослинні білки, жирні кислоти ОМЕГА-3 і ОМЕГА-6. Її прийом сприяє виведенню токсинів, попереджає запори, покращує функціонування печінки і жовчного міхура.
Гідність клітковини з висівок вівса — повільне травлення. Завдяки цьому відчуття насичення зберігається тривалий час. Ще до плюсів вівсяної клітковини потрібно зарахувати посилення перистальтики кишечника, а це зменшує всмоктування з’їденої їжі.