Відео про те, як спекти тонкі і смачні млинці на молоці прокисшем
Теж дуже хороший рецепт, обов’язково спробуйте! Майже як на кефірі, тільки не доведеться витрачатися на нього, якщо в холодильнику стоїть кисле молоко.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка соди
- 400 гр. кислого молока
- 800 гр. води кімнатної температури
- 400 гр. борошна
- 2 столові ложки будь-якого рослинного масла
Яким має бути ідеальне млинцеве тісто на молоці?
Щоб млинці вийшли, вибирайте для тіста тільки якісне молоко з малою дозою жирності – не більше 2,5%. Якщо хочете, щоб вони виходили у вас тонкими і з дірочками, додайте в тісто газовану мінералку.
В тісто слід додавати тільки тепле молоко і добре просіяне борошно. Яйця повинні бути кімнатної температури, причому з сіллю і цукром їх потрібно попередньо збити окремо. Саме ж тісто має вийти у вас по консистенції як рідка сметана.