Тонкі і смачні млинці на молоці – 4 перевірених рецепта

Відео про те, як спекти тонкі і смачні млинці на молоці прокисшем

Теж дуже хороший рецепт, обов’язково спробуйте! Майже як на кефірі, тільки не доведеться витрачатися на нього, якщо в холодильнику стоїть кисле молоко.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка соди
  • 400 гр. кислого молока
  • 800 гр. води кімнатної температури
  • 400 гр. борошна
  • 2 столові ложки будь-якого рослинного масла

Яким має бути ідеальне млинцеве тісто на молоці?

Щоб млинці вийшли, вибирайте для тіста тільки якісне молоко з малою дозою жирності – не більше 2,5%. Якщо хочете, щоб вони виходили у вас тонкими і з дірочками, додайте в тісто газовану мінералку.

В тісто слід додавати тільки тепле молоко і добре просіяне борошно. Яйця повинні бути кімнатної температури, причому з сіллю і цукром їх потрібно попередньо збити окремо. Саме ж тісто має вийти у вас по консистенції як рідка сметана.