Тісто для чебуреків – рецепти смачного і хрусткого чебуречного тіста

Смачний рецепт пухирчастого чебуречного тесту на кефірі

Основа на кефірі виходить ніжною та еластичною. При цьому тісто відмінно розкочується і тримає форму. Спробуйте самі!

Візьміть:

  • 1 яйце
  • 1 стакан кефіру
  • 50 гр. вершкового масла
  • 3 склянки борошна
  • сіль

Спосіб приготування по етапах:

Борошно солимо і перемішуємо. Вливаємо кефір.

Додаємо збите яйце і розтоплене вершкове масло.

Замішуємо чебуречное тісто. Готово!

Готуємо заварне тісто для чебуреків на горілці і окропі

Цей рецепт мені подобається найбільше за його простоту і швидкість приготування. Чебуречное тісто виходить еластичним, повітряним і дуже пластичним.

Підготуйте:

  • Борошно – 500 гр.
  • Гаряча вода – 300 мл
  • Горілка – 4 столові ложки
  • Сіль – 1 чайна ложка

Спосіб приготування по етапах:

У окріп кладемо чайну ложку солі і розмішуємо.

У борошно вливаємо горілку в зазначених пропорціях.

Поступово вливаючи солону воду, замішуємо тісто.