Смачний рецепт пухирчастого чебуречного тесту на кефірі
Основа на кефірі виходить ніжною та еластичною. При цьому тісто відмінно розкочується і тримає форму. Спробуйте самі!
Візьміть:
- 1 яйце
- 1 стакан кефіру
- 50 гр. вершкового масла
- 3 склянки борошна
- сіль
Спосіб приготування по етапах:
Борошно солимо і перемішуємо. Вливаємо кефір.
Додаємо збите яйце і розтоплене вершкове масло.
Замішуємо чебуречное тісто. Готово!
Готуємо заварне тісто для чебуреків на горілці і окропі
Цей рецепт мені подобається найбільше за його простоту і швидкість приготування. Чебуречное тісто виходить еластичним, повітряним і дуже пластичним.
Підготуйте:
- Борошно – 500 гр.
- Гаряча вода – 300 мл
- Горілка – 4 столові ложки
- Сіль – 1 чайна ложка
Спосіб приготування по етапах:
У окріп кладемо чайну ложку солі і розмішуємо.
У борошно вливаємо горілку в зазначених пропорціях.
Поступово вливаючи солону воду, замішуємо тісто.