Вітаю вас, дорогі мої! Сьогодні будемо з вами замішувати вдале тісто для чебуреків. Таке, щоб воно вийшло смачним і хрустким.
У класичному варіанті чебуречное тісто складається з води, солі, олії та борошна. Однак існує ще кілька рецептів приготування вдалою основи для чебуреків. Приємного вам кулінарної творчості!
Як приготувати смачне і хрустке тісто для чебуреків, як в чебуречних?
Вважається, що чим більше вершкового масла покласти в тісто, тим більш хрусткими будуть чебуреки. Однак переборщувати з ним теж не варто, готуйте за наступним рецептом, точно дотримуючись рекомендації.
Інгредієнти:
- 0,5 літра окропу
- 1 яйце
- 7 склянок борошна
- 1 столова ложка м’якого вершкового масла
- 1 столова ложка рослинної олії
- сіль – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
У окріп додаємо вершкове і рослинне масло. Залишаємо на 5-10 хвилин, щоб масло повністю розтопилося.
Кладемо щіпку солі і вливаємо куряче яйце. Ретельно все змішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто.
Смачний рецепт пухирчастого чебуречного тесту на кефірі
Основа на кефірі виходить ніжною та еластичною. При цьому тісто відмінно розкочується і тримає форму. Спробуйте самі!
Візьміть:
- 1 яйце
- 1 стакан кефіру
- 50 гр. вершкового масла
- 3 склянки борошна
- сіль
Спосіб приготування по етапах:
Борошно солимо і перемішуємо. Вливаємо кефір.
Додаємо збите яйце і розтоплене вершкове масло.
Замішуємо чебуречное тісто. Готово!
Готуємо заварне тісто для чебуреків на горілці і окропі
Цей рецепт мені подобається найбільше за його простоту і швидкість приготування. Чебуречное тісто виходить еластичним, повітряним і дуже пластичним.
Підготуйте:
- Борошно – 500 гр.
- Гаряча вода – 300 мл
- Горілка – 4 столові ложки
- Сіль – 1 чайна ложка
Спосіб приготування по етапах:
У окріп кладемо чайну ложку солі і розмішуємо.
У борошно вливаємо горілку в зазначених пропорціях.
Поступово вливаючи солону воду, замішуємо тісто.
Відео про те, як замісити смачне і хрустке чебуречное тісто на мінералці
Для цього рецепта краще всього використовувати газовану і прохолодну мінеральну воду. Саме вуглекислий газ надає гарний рум’янець і легкість чебуреків. У відео прозвучала невелика неточність щодо кількості використовуваної борошна, тому не беріть 250 гр., а 400 гр.
Інгредієнти:
- 400 гр. борошна
- 200 мл газованої мінеральної води
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки цукру
- 1 столова ложка рослинної олії
А ви, дорогі мої, як зазвичай готуєте тісто для чебуреків? Який варіант вам більше всього подобається?