Тісто для чебуреків – рецепти смачного і хрусткого чебуречного тіста

Вітаю вас, дорогі мої! Сьогодні будемо з вами замішувати вдале тісто для чебуреків. Таке, щоб воно вийшло смачним і хрустким.

У класичному варіанті чебуречное тісто складається з води, солі, олії та борошна. Однак існує ще кілька рецептів приготування вдалою основи для чебуреків. Приємного вам кулінарної творчості!

Як приготувати смачне і хрустке тісто для чебуреків, як в чебуречних?

Вважається, що чим більше вершкового масла покласти в тісто, тим більш хрусткими будуть чебуреки. Однак переборщувати з ним теж не варто, готуйте за наступним рецептом, точно дотримуючись рекомендації.

Інгредієнти:

  • 0,5 літра окропу
  • 1 яйце
  • 7 склянок борошна
  • 1 столова ложка м’якого вершкового масла
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування по етапах:

У окріп додаємо вершкове і рослинне масло. Залишаємо на 5-10 хвилин, щоб масло повністю розтопилося.

Кладемо щіпку солі і вливаємо куряче яйце. Ретельно все змішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто.

Смачний рецепт пухирчастого чебуречного тесту на кефірі

Основа на кефірі виходить ніжною та еластичною. При цьому тісто відмінно розкочується і тримає форму. Спробуйте самі!

Візьміть:

  • 1 яйце
  • 1 стакан кефіру
  • 50 гр. вершкового масла
  • 3 склянки борошна
  • сіль

Спосіб приготування по етапах:

Борошно солимо і перемішуємо. Вливаємо кефір.

Додаємо збите яйце і розтоплене вершкове масло.

Замішуємо чебуречное тісто. Готово!

Готуємо заварне тісто для чебуреків на горілці і окропі

Цей рецепт мені подобається найбільше за його простоту і швидкість приготування. Чебуречное тісто виходить еластичним, повітряним і дуже пластичним.

Підготуйте:

  • Борошно – 500 гр.
  • Гаряча вода – 300 мл
  • Горілка – 4 столові ложки
  • Сіль – 1 чайна ложка

Спосіб приготування по етапах:

У окріп кладемо чайну ложку солі і розмішуємо.

У борошно вливаємо горілку в зазначених пропорціях.

Поступово вливаючи солону воду, замішуємо тісто.

Відео про те, як замісити смачне і хрустке чебуречное тісто на мінералці

Для цього рецепта краще всього використовувати газовану і прохолодну мінеральну воду. Саме вуглекислий газ надає гарний рум’янець і легкість чебуреків. У відео прозвучала невелика неточність щодо кількості використовуваної борошна, тому не беріть 250 гр., а 400 гр.

Інгредієнти:

  • 400 гр. борошна
  • 200 мл газованої мінеральної води
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки цукру
  • 1 столова ложка рослинної олії

А ви, дорогі мої, як зазвичай готуєте тісто для чебуреків? Який варіант вам більше всього подобається?