Меню лужного харчування на тиждень
В основі складання лужного меню лежить наступне: в один прийом їжі слід їсти 2-3 лужних продукту і один кислотний. Адже кислоти теж потрібні організму.
I день лужного харчування:
- Сніданок – сир з бананом, чорносливом та курагою.
- Перекус – фруктове (банан+груша+ківі) або овочеве (огірок+томат+зелень+часник) смузі.
- Обід – запечена морська риба з салатом з капусти та зелені. (Тут діє правило 1:3).
- Полудень – 2/3 склянки полуниць.
- Вечеря – салат Щітка.
II день лужного харчування:
- Сніданок – варене яйце, салат з капустою, морквою і зеленню.
- Перекус – яблуко або груша.
- Обід – запечена грудка з брокколі і цвітною капустою.
- Полудень – жменя мигдалевих горішків (вони володіють високим вмістом лугу).
- Вечеря – вівсянка на воді з авокадо.
III день лужного харчування:
- Сніданок – бутерброд з цільнозернового хліба з томатом і зелений чай.
- Перекус – апельсин.
- Обід – окрошка на кефірі (куряче філе, картопля, огірок, багато зелені, помідор).
- Полудень – склянка молока.
- Вечеря – овочевий салат з рослинним маслом.
IV день лужного харчування:
- Сніданок – фруктовий салат. Можна заправити йогуртом зі злаками.
- Перекус – сир з вишнею.
- Обід – кортофельно-морквяні котлети, салат з цвітної капусти.
- Полудень – банан.
- Вечеря – картопляна запіканка з овочами.
V день лужного харчування:
- Сніданок – салат з морепродуктів з морською капустою.
- Перекус – сухофрукти.
- Обід – овочевий плов з салатом, заправленим олією.
- Полуденок – грінки з морквяно-грибний пастою, зелений чай.
- Вечеря – омлет зі спаржею і зеленню.
VI день лужного харчування:
- Сніданок – домашній натуральний йогурт з ананасом і бананом.
- Перекус – велика груша.
- Обід – госпачо з додаванням шпинату, шматочок цельнозенового хліба.
- Полудень – грейпфрут.
- Вечеря – заливна риба в овочах.
VIІ день лужного харчування:
- Сніданок – смузі з банана та вишні з молоком.
- Перекус – зелений чай з крекером.
- Обід – рагу з овочів з шматочками курячого філе, щедро приправлене зеленню.
- Полудень – ягоди.
- Вечеря – паста з твердих сортів пшениці з овочами.
В основу такої дієти можна покласти принципи сироїдіння. Докладніше в статті: Сироїдіння — шкода і користь.