Список лужних продуктів харчування і напоїв у таблиці: користь і меню лужного харчування для кислотно-лужного балансу в організмі. Які продукти лужні?

Меню лужного харчування на тиждень


В основі складання лужного меню лежить наступне: в один прийом їжі слід їсти 2-3 лужних продукту і один кислотний. Адже кислоти теж потрібні організму.

I день лужного харчування:

  • Сніданок – сир з бананом, чорносливом та курагою.
  • Перекус – фруктове (банан+груша+ківі) або овочеве (огірок+томат+зелень+часник) смузі.
  • Обід – запечена морська риба з салатом з капусти та зелені. (Тут діє правило 1:3).
  • Полудень – 2/3 склянки полуниць.
  • Вечеря – салат Щітка.

II день лужного харчування:

  • Сніданок – варене яйце, салат з капустою, морквою і зеленню.
  • Перекус – яблуко або груша.
  • Обід – запечена грудка з брокколі і цвітною капустою.
  • Полудень – жменя мигдалевих горішків (вони володіють високим вмістом лугу).
  • Вечеря – вівсянка на воді з авокадо.

III день лужного харчування:

  • Сніданок – бутерброд з цільнозернового хліба з томатом і зелений чай.
  • Перекус – апельсин.
  • Обід – окрошка на кефірі (куряче філе, картопля, огірок, багато зелені, помідор).
  • Полудень – склянка молока.
  • Вечеря – овочевий салат з рослинним маслом.

IV день лужного харчування:

  • Сніданок – фруктовий салат. Можна заправити йогуртом зі злаками.
  • Перекус – сир з вишнею.
  • Обід – кортофельно-морквяні котлети, салат з цвітної капусти.
  • Полудень – банан.
  • Вечеря – картопляна запіканка з овочами.

V день лужного харчування:

  • Сніданок – салат з морепродуктів з морською капустою.
  • Перекус – сухофрукти.
  • Обід – овочевий плов з салатом, заправленим олією.
  • Полуденок – грінки з морквяно-грибний пастою, зелений чай.
  • Вечеря – омлет зі спаржею і зеленню.

VI день лужного харчування:

  • Сніданок – домашній натуральний йогурт з ананасом і бананом.
  • Перекус – велика груша.
  • Обід – госпачо з додаванням шпинату, шматочок цельнозенового хліба.
  • Полудень – грейпфрут.
  • Вечеря – заливна риба в овочах.

VIІ день лужного харчування:

  • Сніданок – смузі з банана та вишні з молоком.
  • Перекус – зелений чай з крекером.
  • Обід – рагу з овочів з шматочками курячого філе, щедро приправлене зеленню.
  • Полудень – ягоди.
  • Вечеря – паста з твердих сортів пшениці з овочами.

В основу такої дієти можна покласти принципи сироїдіння. Докладніше в статті: Сироїдіння — шкода і користь.