Які продукти лужні?
Володіють високим вмістом лугу певні продукти, а саме:
- Овочі. Ці продукти рослинного походження багаті не тільки високим рівнем вмісту лугу, але і містять у собі багато вітамінів і мікроелементів.
- Фрукти. Луг є майже у всіх видах фруктів. Вони відмінно підходять і як основна страва на сніданок, вечерю або ж можуть замінити повноцінний обід.
- Рослинні масла. Ця категорія продуктів відноситься до среднещелочным, але в поєднанні з овочами масло стає відмінним доповненням до лужного раціону.
- Сухофрукти. Ця категорія продуктів допомагає підтримувати в нормі кислотно-лужний баланс, особливо взимку. Адже сухофрукти на відміну від заморожених або термічно оброблених фруктів містить максимум корисних елементів.
- Крупи. Вони надають ощелачивающий ефект, якщо перед приготуванням їх замочити на 25-30 хв у воді.
Найбільшу користь приносять продукти в сирому вигляді. Після термічної обробки в них підвищується рівень кислотності.