Кислотно-лужний баланс і дієта: в чому користь лужного харчування?
Для стабільної роботи організму, щоб кров могла справлятися з основною функцією — транспортувати кисень і поживні елементи до всіх клітин організму, рН повинен знаходитися на нормальному рівні. У кислому середовищі всі корисні елементи гинуть, тому організм «погашає» надлишок кислотності лугом. Ідеальне меню людини повинно виглядати так:
- лужні продукти – 50%;
- кислі інгредієнти – 50%.
Але реальність не так ідеальна, і в більшості випадків баланс кислих продуктів до лужних має вигляд 80%Х20%. Коли запаси лугу в організмі вичерпуються, щоб він не став вразливим для патогенних мікроорганізмів, їх необхідно постійно поповнювати. А зробити це можна за допомогою лужної дієти.
Лужна дієта проста, так як накопичена луг резервується в клітинах організму і при підвищенні кислотного середовища викидається для нормалізації показника рН.