ТОП-7 лужних продуктів для стабільного кислотно-лужного балансу
Як ми вже розібралися, збалансувати кислотно-лужне середовище в організмі можуть продукти. Представляємо вашій слухають ТОП-7 продуктів, які здатні максимально збагатити організм лугом. Крім цього, ці овочі багаті вітамінами та іншими корисними властивостями.
Список лужних продуктів харчування і напоїв у таблиці
Діапазон лужності і кислотності продуктів обчислюється від 3 до 10. Продукти, що знаходяться в зоні 3-7, є кислотними, а діапазон 7-10 — це лужні продукти. Останні і розглянемо в таблиці.
Продукти, що мають рН +/-10 | Продукти, що мають рН +/-9 | Продукти, що мають рН +/-8 | Продукти, що мають рН +/-7 |
Шпинат | Авокадо | Яблука | Водопровідна вода |
Броколі | Чорнослив | Кукурудза | Джерельна вода |
Артишок | Чай зелений | Гриби | Річкова вода |
Брюссельська капуста | Горох | Ріпа | Морська вода |
Цвітна капуста | Листя салату | Персик | Свіже молока |
Морква | Баклажан | Курага | Свіжі вершки |
Зелень | Груші | Полуниця | |
Селера | Ківі | Банани | |
Огірки | Помідори | Редис | |
Спаржа | Грейпфрут | Ананас | |
Лимони | Буряк | Сливи | |
Лайм | Чорниця | Цибуля | |
Морські водорості | Свіжі фруктові соки | Фініки | |
Зелена цибуля | Мандарини | Вишня | |
Оливкова олія | Томати | ||
Диня | Дикий рис | ||
Інжир | Пшоно | ||
Виноград |