Кориця для схуднення: корисні властивості, застосування, способи вживання, ефективні рецепти напоїв і настоянок для схуднення

Кориця – вічнозелене дерево з сімейства лаврових. Кору цієї рослини знають усі, адже саме її використовують у кулінарії як прянощі. Її додають у десерти, лікери, соуси. А ось про її властивості, що сприяють схудненню, знають не всі. Ми розповімо, як стати стрункішою, застосовуючи корицю.

Кориця: корисні властивості для схуднення та ефективність

Спочатку, щоб зрозуміти, якими позитивними властивостями багата кориця, розберемося з її «внутрішнім світом». У кориці можна знайти:

  • вітаміни А, Е, К, С;
  • фолієву кислоту;
  • тіамін;
  • рибофлавін;
  • калій;
  • натрій;
  • кальцій;
  • мідь;
  • марганець;
  • залізо.

Такий багатий склад дозволяє кориці надавати благотворну дію на весь організм людини.
До головним властивостям кориці необхідно віднести:

  • Антибактеріальну та антисептичну дію.
  • Діє, як профілактичний засіб в боротьбі з новоутвореннями.
  • Надає підбадьорливий ефект, тонізуючи всі органи допомогою припливу крові.
  • Допомагає стабілізувати роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Благотворно впливає на жіночий організм. Сприяє нормалізації менструального циклу, підвищує сексуальність, зводить до мінімуму ПМС (заспокоює).

Крім вищеописаних властивостей, кориця активно застосовується для зниження ваги. Вона здатна очистити кишечник від бактерій і паразитів, які гальмують весь травний процес. Крім цього, кориця має властивості, які не дають жировим відкладенням акумулюватися. Клітковина, що входить до складу прянощі, як щітка очищає шлунок, що сприяє травленню, поліпшує перистальтику кишечника.