Шашлик зі свинини з оцтом і цибулею – самі смачні і соковиті рецепти приготування

Готуємо соковитий свинячий шашлик з цибулею в духовці (на маринаді з оцтом)

Якщо немає можливості посмажити м’ясо на мангалі, можна замаринувати його і приготувати в духовці. Вийде не менш смачно і соковито. Спробуйте самі цей рецепт!

Візьміть:

  • Свиняча шия – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет 9 % – 5 столових ложок
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Спосіб приготування по етапах:

Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо в глибоку скляну миску. Додаємо оцет і кілька секунд жамкаем цибулю руками, щоб він пустив сік.

М’ясо ріжемо на невеликі шматочки і солимо, перчимо.

Змішуємо його з цибулею, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин для маринування.

Дерев’яні шпажки заливаємо окропом на 10-15 хвилин, щоб вони не обгоріли в духовці.

Шашлик нанизуємо на шпажки і викладаємо на форму для запікання, як показано на фото.

Форми наливаємо трохи води, щоб стікає з м’яса жир не пригорав. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Через 15 хвилин після початку приготування м’ясо виймаємо і перевертаємо, щоб воно рівномірно запеклось з обох сторін. А потім знову відправляємо в духовку і доготавливаем. Приємного апетиту!