Готуємо соковитий свинячий шашлик з цибулею в духовці (на маринаді з оцтом)
Якщо немає можливості посмажити м’ясо на мангалі, можна замаринувати його і приготувати в духовці. Вийде не менш смачно і соковито. Спробуйте самі цей рецепт!
Візьміть:
- Свиняча шия – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Оцет 9 % – 5 столових ложок
- Перець чорний мелений
- Сіль
Спосіб приготування по етапах:
Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо в глибоку скляну миску. Додаємо оцет і кілька секунд жамкаем цибулю руками, щоб він пустив сік.
М’ясо ріжемо на невеликі шматочки і солимо, перчимо.
Змішуємо його з цибулею, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин для маринування.
Дерев’яні шпажки заливаємо окропом на 10-15 хвилин, щоб вони не обгоріли в духовці.
Шашлик нанизуємо на шпажки і викладаємо на форму для запікання, як показано на фото.
Форми наливаємо трохи води, щоб стікає з м’яса жир не пригорав. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Через 15 хвилин після початку приготування м’ясо виймаємо і перевертаємо, щоб воно рівномірно запеклось з обох сторін. А потім знову відправляємо в духовку і доготавливаем. Приємного апетиту!