Рецепти самого смачного тіста для чебуреків на кефірі, окропі, пиві і горілці, а також заварного тіста і хрусткого тіста з пухирцями

Домашні чебуреки з соковитим м’ясом і хрустким тестом, що може бути смачніше? Блюдо, яке прийшло до нас з Азії, і впевнено оселилося в нашій країні, ставши майже національним. Їх продають у кожній закусочній, крамниці, базар, вокзал. Особливо люблять поласувати такою стравою представники сильної половини людства. А чому б не побалувати своїх рідних такою смакотою? Давайте разом приготуємо саме смачне тісто для чебуреків за різними рецептами.

З чого можна приготувати тісто для чебуреків?

Якщо звернутися до витоків, то оригінальний класичний варіант тіста для чебуреків, це: вода + борошно + сіль. Але оскільки натура людини творча і має нестримну тягу до експериментів, то сьогодні відомі тисячі рецептів тіста для чебуреків з різних інгредієнтів. До найбільш широко використовуваних продуктів для приготування тіста, крім борошна і солі, відносяться:

  • кефір;
  • мінеральна вода;
  • сир;
  • молоко;
  • пиво;
  • яйця.

Виділити певний продукт, який робить тісто ідеальним, важко, оскільки кожен з них надає чебуреків особливе «звучання». Тому радимо приготувати кожен варіант.

Загальні принципи приготування тіста для чебуреків

Отже, визначившись з інгредієнтами, можна братися за приготування. Але перш, ніж почати заміс, ознайомтеся із загальними принципами приготування такого тесту:

  • Майте борошно про запас. Досить часто так буває, що борошна, зазначеної в рецепті, не вистачає. Так виходить тому, що не враховується борошно на підсипання під час вимішування і ліпленні чебуреків.
  • Присипайте борошном зліплений чебурек. Це робиться для того, щоб тісто, що знаходиться вгорі вироби, не взялася скоринкою.
  • Змішуйте сухі інгредієнти, і лише потім додавайте рідину. Виняток робиться для солі. Її розчиняють у воді, щоб крупинки солі не траплялися в тесті.
  • Якщо робите заварне тісто, то необхідно заварювати 1/3 борошна, а все інше додавати, коли трохи охолоне. Інакше тісто може не вийти.
  • Тісто для чебуреків на кефірі: покроковий рецепт

    Простий, але смачний рецепт, для приготування якого потрібно мати:

    • 1 ст кефіру будь-якої жирності;
    • Одне яйце;
    • 5 ст пшеничного борошна;
    • Щіпку солі.

    Після приготування інгредієнтів слідують такі дії:

    У ємність влити кефір, розчинити сіль, вбити яйце.

    Все перемішати до однорідності.

    Приєднати борошно, вимісити.

    Коли тісто стане грудкою, посипати стіл борошном і вимісити руками до гладкості.

    Розділити на рівні частини і можна приступати до виготовлення чебуреків.

    Заварне тісто для чебуреків: рецепт з фото

    По цьому рецепту тісто виходить еластичним, м’яким, податливим. А після смаження в ньому з’являється безліч бульбашок, що змушують тісто просто танути в роті. Готуємо інгредієнти:

    • 150-180 мл води;
    • Одне яйце;
    • 20 мл соняшникової олії;
    • 450-500 г борошна;
    • 1 год л солі.

    Щоб отримати заварне тісто для чебуреків ідеальної консистенції, потрібно провести наступні дії.

    Для приготування тіста підійде казан або каструлю з товстим дном. В неї влити воду, масло, розчинити сіль. Довести до кипіння.
    Всипати майже повний ст борошна, заважати, поки не завариться.
    Перекласти в інший посуд і дати злегка охолонути. Вбити яйце, вимішати до однорідності.

    Приєднати борошно, замісити.

    Повинно вийти еластичне, податливе тісто. Його обмотати харчовою плівкою, дати полежати 30 хв.

    Після закінчення даного часу розрізати тісто на рівні шматки і можна займатися виготовленням чебуреків.

    Тісто для чебуреків на окропі: найпростіші рецепти

    Просто, швидко, економно – це все про тісто на окропі для чебуреків, з яким впорається кожна господиня. Готуємо:

    • 1 ст – води;
    • 40 р олії соняшникової;
    • 4 ст – пшеничного борошна;
    • 0,5 год л – кухонної солі.
  • Закип’ятити воду з маслом, всипати сіль.
  • Коли сіль повністю розтане, зняти з вогню і в ще гарячу рідину всипати 2/3 склянки борошна.
  • Добре вимісити, дати злегка охолонути.
  • Приєднати борошно.
  • Коли ложкою вже не буде виходити місити, продовжите заміс руками.
  • В кінцевому підсумку, повинно вийти круте тісто, яке потрібно помістити в пакет на 30 хв.
  • Рецепт тіста без яєць для чебуреків

    Один з найбільш економних рецептів для приготування смачних чебуреків.
    Для нього потрібні:

    • 140 мл води;
    • 1 ст – борошна;
    • Щіпка солі.

    Робиться економ-тісто так:

  • У посуд просіяти пшеничне борошно.
  • Приєднати сіль.
  • Залити воду.
  • Все змішати і замісити туге тісто.
  • Загорнути його у харчову плівку і залишити в теплі на 30 хв.
  • Якщо захочете приготувати таке тісто, обов’язково дотримуйтесь пропорції, інакше ризикуєте отримати забите борошном тісто.

    Чебуреки на пиві: рецепт листкового тіста

    А ви знаєте, що на пиві можна замісити чудове листкове тісто? Так-так, цей слабоалкогольний напій можна не тільки пити, але і є. Для тіста знадобиться:

    • 1 ст – будь-якого пива;
    • Одне яйце;
    • 600 г пшеничного борошна;
    • 0,5 год л солі.

    Готується тісто за наступною технологією:

  • У ємність вбити яйце, додати сіль. Збити.
  • Влити пиво.
  • Потроху всипати борошно, починаючи заміс. Все борошно відразу сипати не варто, так як тісто може вийти твердим, забитим.
  • Коли тісто у ємності буде збиратися на ложку, викладіть та домесите руками.
  • Після, готове тісто потрібно помістити назад у ємність, накрити рушником і залишити на 1-2 години «дозріти».
  • Рецепт тіста на чебуреки з горілкою

    Горілка – цей інгредієнт зробить тісто хрустким. Якщо переживаєте, що чебуреки вийдуть «алкогольними», то поспішаємо розвіяти ваші страхи: алкоголь при впливі високих температур (смаження) випаровується. Підготуйте:

    • 100 мл води;
    • 200 г пшеничного борошна;
    • 2 ст л соняшникової олії;
    • 1/3 год л цукрового піску;
    • 1 ст л горілки;
    • Щіпку солі.

    Виконуємо наступні етапи приготування:

  • Просіяти підготовлену борошно в миску.
  • Підігріти воду, вона повинна бути теплою. В ній розчинити сіль і цукор.
  • Закип’ятити соняшникову олію.
  • У борошно влити воду, додати горілку, перемішати ложкою, додати кипляче масло.
  • Стіл посипати борошном і вимісити тісто. Залишити на 10 хв.
  • Після закінчення цього часу вимісити тісто ще 1-2 хв. Залишити ще на 10 хв.
  • Повторно вимішати 1-2 хв. Залишити на 10 хв.
  • Можна починати ліпити чебуреки.
  • Тісто по цьому рецепту не слід давати відпочити або вистоятися. Воно використовується відразу.

    Як приготувати тісто для чебуреків на молоці?

    Замінивши стандартний інгредієнт у тесті для чебуреків – воду на молоко, можна отримати абсолютно несподіваний смак тесту. Не вірите? Давайте готувати. Потрібно підготувати:

    • 1 ст – молока;
    • Одне яйце;
    • 2 ст л рослинного масла;
    • 0,5 год л солі;
    • 3 ст – пшеничного борошна.

    Тепер слід виконати наступні дії:

  • У ємність влити молоко, вбити яйце, рослинне масло, посолити.
  • Масу збити віночком. Сіль повинна розчинитися.
  • Приєднувати борошно невеликими порціями. Коли тісто почне відставати від стінок ємності, домесите його руками.
  • Як тільки маса перестане липнути до рук, тісто готове.
  • Його необхідно помістити в поліетиленовий пакет і залишити на 30 хв.
  • Тісто на чебуреки з бульбашками: найсмачніший фото-рецепт


    Хочете побачити на своїх чебуреках обалденние хрусткі бульбашки? Тоді приготуйте тісто по цьому рецепту, а покроковий майстер-клас вам допоможе. Готуємо інгредієнти:

    • 200-250 мл води;
    • 75 мл – соняшникової олії;
    • 450-500 г борошна;
    • за 0,5 год л солі і цукру.

    Покрокова інструкція приготування з фото:

    В 1/2 частину борошна всипати цукровий пісок і сіль.

    Влити воду і перемішати. Тісто має бути рідкуватим як на оладки.

    Закип’ятити рослинне масло, ще киплячим влити його у рідке тісто, постійно помішуючи.

    Коли тісто стане однорідним і соняшникову олію повністю з’єднається з масою, додати решту борошна.

    Вимісити тісто руками, загорніть в харчову плівку і залишити на 30 хв.

    По закінченні цього часу можна готувати чебуреки.

    Рецепт тіста для чебуреків з маргарином

    Якщо розібратися, то в цьому варіанті тесту соняшникова олія замінюється маргарином. Тісто виходить нічим не гірше класичного, і володіє такими ж чудовими бульбашками і особливим хрускотом. Готуємо такі продукти:

    • 250 г вершкового маргарину;
    • 2 ст – води;
    • 4 ст л горілки;
    • 1 год л солі;
    • 6 ст – пшеничного борошна.

    Далі виконуємо такі дії:

  • Маргарин розтопити. Це можна зробити на сковороді або в каструлі, як варіант можна розтопити маргарин в мікрохвильовці.
  • Борошно з’єднати з сіллю.
  • Приєднати горілку, розтоплений маргарин, воду.
  • Перемішати і замісити пружне тісто. Накрити рушником і дати тісту відпочити.
  • Через 15-20 хв можна приступати до ліплення чебуреків.
  • Сирне тісто для чебуреків: оригінальний рецепт

    Чомусь прийнято вважати, що з тіста з сиром робляться тільки запіканки і булочки. А ось і ні, з сирного тіста можна приготувати шикарні чебуреки з м’ясом. Вони будуть м’якими, смачними і зовсім не стандартними. Давайте розвіювати міфи про сирному тісті, представляючи його в абсолютно незвичайному, оригінальному варіанті.

    Готуємо продукти:

    • 200 г сиру, найкраще підійде домашній, але за відсутності такого замініть його магазинним;
    • Одне яйце;
    • 1 ст л сметани;
    • 2 ст л води;
    • 0,5 год л соди і солі;
    • 1 год л цукрового піску;
    • 1 ст – пшеничного борошна.

    Готуємо тісто наступним чином:

  • Перемішати сир з яйцем, сіллю, цукровим піском. Це найзручніше робиться із застосуванням блендера.
  • Додати сметану, перемішати.
  • Погасити соду киплячою водою, додати в тісто. Воно відразу стане помітно пухким.
  • Приєднати борошно і замісити м’яке еластичне тісто.
  • Його можна застосовувати відразу. Сирне тісто не слід розгортати надто тонко, так як саме смак сиру повинен доповнювати смак м’ясної начинки.

    Самий швидкий рецепт хрусткого тіста для чебуреків

    Багато господинь не люблять довго «заморочуватися» на кухні. Цей рецепт ідеально підійде саме їм, оскільки вимагає мінімум часу, а чебуреки виходять з хрусткою, пухирчастої, золотистою скоринкою. Для їх приготування потрібні:

    • 200 мл – мінеральної сильноглазированной води;
    • 1,5–2 ст – борошна;
    • Щіпка солі;
    • 1 ст л цукрового піску;
    • 1 ст л соняшникової олії.

    Готується тісто так:

  • Мінеральну воду охолодити, влити в ємність.
  • Розчинити в ній цукровий пісок і сіль.
  • Просіяти борошно, і порціями вводити її в мінералку.
  • Коли маса стане густою, додати соняшникову олію.
  • Досипати борошна, зробити заміс. Тісто має бути тугим.
  • Його покласти в поліетиленовий пакет і відправити на 2 години на холод.
  • Як приготувати найсмачніші тісто для чебуреків: хитрощі та поради кулінарів

    Розкриємо декілька секретів приготування смачних чебуреків:

  • Борошно потрібно обов’язково просіяти, так вона збагатиться киснем, і тісто не буде забитим.
  • Якщо замінити просту воду в тесті на мінеральну негазовану, то тісто буде більш ніжним.
  • Додавання горілки в тісто додасть особливий хрускіт готовому блюду.
  • Цукор в тесті надає рум’яну скоринку при обжарюванні.
  • Якщо страва вийшла твердою, врятувати його допоможе поліетиленовий пакет. У нього скласти чебуреки і замотати для відпарювання. Як варіант, можна підігріти в мікрохвильовій печі.
  • Цибуля робить фарш соковитіше. Кулінари радять використовувати пропорцію один до одного (цибуля/м’ясо).
  • Після смаження слід викласти готові вироби на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.
  • Якщо у вас начинка з курячого або яловичого фаршу, то в неї для соковитості можна додати трохи вершкового масла.
  • Чебуреки можна робити не тільки з м’ясом. В якості начинки відмінно підійде сир, яйце з зеленню, картопля.
  • Як правильно ліпити чебуреки?

    Зліпити гарний рівний чебурек — це ціла наука. Тому ділимося з вами секретами, які допоможуть зробити дійсно красиве виріб. Перш ніж братися за справу, потрібно підготувати:

    • невелику тарілочку або кришечку з каструльки, головне — щоб форма була круглою,
    • качалку,
    • вилку,
    • ніж.

    Тепер йдемо таким етапам ліплення:

  • Розділити тісто на однакові шматки. Розкачати такий шматочок як можна тонше.
  • Поставити тарілочку або кришечку, вирізати рівний коло тесту.
  • Начинка викладається на одну половину отриманого гуртка.
  • Скласти коло навпіл, накривши другою частиною начинку.
  • За допомогою вилки скріпити краю. Розправити фарш рівномірно всередині і можна смажити.
  • Відео-рецепти тіста для чебуреків




    Радимо ознайомитися зі статтею на нашому сайті: «Смачні і швидкі коржі на сковороді«. У ній ви знайдете безліч цікавих рецептів, схожих з чебуреками.

    А у вас є свої секретики приготування тіста і самих чебуреків? Поділіться ними з нашими читачами в коментарях. Заздалегідь спасибі і приємного всім апетиту!