Домашні чебуреки з соковитим м’ясом і хрустким тестом, що може бути смачніше? Блюдо, яке прийшло до нас з Азії, і впевнено оселилося в нашій країні, ставши майже національним. Їх продають у кожній закусочній, крамниці, базар, вокзал. Особливо люблять поласувати такою стравою представники сильної половини людства. А чому б не побалувати своїх рідних такою смакотою? Давайте разом приготуємо саме смачне тісто для чебуреків за різними рецептами.
З чого можна приготувати тісто для чебуреків?
Якщо звернутися до витоків, то оригінальний класичний варіант тіста для чебуреків, це: вода + борошно + сіль. Але оскільки натура людини творча і має нестримну тягу до експериментів, то сьогодні відомі тисячі рецептів тіста для чебуреків з різних інгредієнтів. До найбільш широко використовуваних продуктів для приготування тіста, крім борошна і солі, відносяться:
- кефір;
- мінеральна вода;
- сир;
- молоко;
- пиво;
- яйця.
Виділити певний продукт, який робить тісто ідеальним, важко, оскільки кожен з них надає чебуреків особливе «звучання». Тому радимо приготувати кожен варіант.
Загальні принципи приготування тіста для чебуреків
Отже, визначившись з інгредієнтами, можна братися за приготування. Але перш, ніж почати заміс, ознайомтеся із загальними принципами приготування такого тесту:
Тісто для чебуреків на кефірі: покроковий рецепт
Простий, але смачний рецепт, для приготування якого потрібно мати:
- 1 ст кефіру будь-якої жирності;
- Одне яйце;
- 5 ст пшеничного борошна;
- Щіпку солі.
Після приготування інгредієнтів слідують такі дії:
У ємність влити кефір, розчинити сіль, вбити яйце.
Все перемішати до однорідності.
Приєднати борошно, вимісити.
Коли тісто стане грудкою, посипати стіл борошном і вимісити руками до гладкості.
Розділити на рівні частини і можна приступати до виготовлення чебуреків.
Заварне тісто для чебуреків: рецепт з фото
По цьому рецепту тісто виходить еластичним, м’яким, податливим. А після смаження в ньому з’являється безліч бульбашок, що змушують тісто просто танути в роті. Готуємо інгредієнти:
- 150-180 мл води;
- Одне яйце;
- 20 мл соняшникової олії;
- 450-500 г борошна;
- 1 год л солі.
Щоб отримати заварне тісто для чебуреків ідеальної консистенції, потрібно провести наступні дії.
Для приготування тіста підійде казан або каструлю з товстим дном. В неї влити воду, масло, розчинити сіль. Довести до кипіння.
Всипати майже повний ст борошна, заважати, поки не завариться.
Перекласти в інший посуд і дати злегка охолонути. Вбити яйце, вимішати до однорідності.
Приєднати борошно, замісити.
Повинно вийти еластичне, податливе тісто. Його обмотати харчовою плівкою, дати полежати 30 хв.
Після закінчення даного часу розрізати тісто на рівні шматки і можна займатися виготовленням чебуреків.
Тісто для чебуреків на окропі: найпростіші рецепти
Просто, швидко, економно – це все про тісто на окропі для чебуреків, з яким впорається кожна господиня. Готуємо:
- 1 ст – води;
- 40 р олії соняшникової;
- 4 ст – пшеничного борошна;
- 0,5 год л – кухонної солі.
Рецепт тіста без яєць для чебуреків
Один з найбільш економних рецептів для приготування смачних чебуреків.
Для нього потрібні:
- 140 мл води;
- 1 ст – борошна;
- Щіпка солі.
Робиться економ-тісто так:
Якщо захочете приготувати таке тісто, обов’язково дотримуйтесь пропорції, інакше ризикуєте отримати забите борошном тісто.
Чебуреки на пиві: рецепт листкового тіста
А ви знаєте, що на пиві можна замісити чудове листкове тісто? Так-так, цей слабоалкогольний напій можна не тільки пити, але і є. Для тіста знадобиться:
- 1 ст – будь-якого пива;
- Одне яйце;
- 600 г пшеничного борошна;
- 0,5 год л солі.
Готується тісто за наступною технологією:
Рецепт тіста на чебуреки з горілкою
Горілка – цей інгредієнт зробить тісто хрустким. Якщо переживаєте, що чебуреки вийдуть «алкогольними», то поспішаємо розвіяти ваші страхи: алкоголь при впливі високих температур (смаження) випаровується. Підготуйте:
- 100 мл води;
- 200 г пшеничного борошна;
- 2 ст л соняшникової олії;
- 1/3 год л цукрового піску;
- 1 ст л горілки;
- Щіпку солі.
Виконуємо наступні етапи приготування:
Тісто по цьому рецепту не слід давати відпочити або вистоятися. Воно використовується відразу.
Як приготувати тісто для чебуреків на молоці?
Замінивши стандартний інгредієнт у тесті для чебуреків – воду на молоко, можна отримати абсолютно несподіваний смак тесту. Не вірите? Давайте готувати. Потрібно підготувати:
- 1 ст – молока;
- Одне яйце;
- 2 ст л рослинного масла;
- 0,5 год л солі;
- 3 ст – пшеничного борошна.
Тепер слід виконати наступні дії:
Тісто на чебуреки з бульбашками: найсмачніший фото-рецепт
Хочете побачити на своїх чебуреках обалденние хрусткі бульбашки? Тоді приготуйте тісто по цьому рецепту, а покроковий майстер-клас вам допоможе. Готуємо інгредієнти:
- 200-250 мл води;
- 75 мл – соняшникової олії;
- 450-500 г борошна;
- за 0,5 год л солі і цукру.
Покрокова інструкція приготування з фото:
В 1/2 частину борошна всипати цукровий пісок і сіль.
Влити воду і перемішати. Тісто має бути рідкуватим як на оладки.
Закип’ятити рослинне масло, ще киплячим влити його у рідке тісто, постійно помішуючи.
Коли тісто стане однорідним і соняшникову олію повністю з’єднається з масою, додати решту борошна.
Вимісити тісто руками, загорніть в харчову плівку і залишити на 30 хв.
По закінченні цього часу можна готувати чебуреки.
Рецепт тіста для чебуреків з маргарином
Якщо розібратися, то в цьому варіанті тесту соняшникова олія замінюється маргарином. Тісто виходить нічим не гірше класичного, і володіє такими ж чудовими бульбашками і особливим хрускотом. Готуємо такі продукти:
- 250 г вершкового маргарину;
- 2 ст – води;
- 4 ст л горілки;
- 1 год л солі;
- 6 ст – пшеничного борошна.
Далі виконуємо такі дії:
Сирне тісто для чебуреків: оригінальний рецепт
Чомусь прийнято вважати, що з тіста з сиром робляться тільки запіканки і булочки. А ось і ні, з сирного тіста можна приготувати шикарні чебуреки з м’ясом. Вони будуть м’якими, смачними і зовсім не стандартними. Давайте розвіювати міфи про сирному тісті, представляючи його в абсолютно незвичайному, оригінальному варіанті.
Готуємо продукти:
- 200 г сиру, найкраще підійде домашній, але за відсутності такого замініть його магазинним;
- Одне яйце;
- 1 ст л сметани;
- 2 ст л води;
- 0,5 год л соди і солі;
- 1 год л цукрового піску;
- 1 ст – пшеничного борошна.
Готуємо тісто наступним чином:
Його можна застосовувати відразу. Сирне тісто не слід розгортати надто тонко, так як саме смак сиру повинен доповнювати смак м’ясної начинки.
Самий швидкий рецепт хрусткого тіста для чебуреків
Багато господинь не люблять довго «заморочуватися» на кухні. Цей рецепт ідеально підійде саме їм, оскільки вимагає мінімум часу, а чебуреки виходять з хрусткою, пухирчастої, золотистою скоринкою. Для їх приготування потрібні:
- 200 мл – мінеральної сильноглазированной води;
- 1,5–2 ст – борошна;
- Щіпка солі;
- 1 ст л цукрового піску;
- 1 ст л соняшникової олії.
Готується тісто так:
Як приготувати найсмачніші тісто для чебуреків: хитрощі та поради кулінарів
Розкриємо декілька секретів приготування смачних чебуреків:
Як правильно ліпити чебуреки?
Зліпити гарний рівний чебурек — це ціла наука. Тому ділимося з вами секретами, які допоможуть зробити дійсно красиве виріб. Перш ніж братися за справу, потрібно підготувати:
- невелику тарілочку або кришечку з каструльки, головне — щоб форма була круглою,
- качалку,
- вилку,
- ніж.
Тепер йдемо таким етапам ліплення:
Відео-рецепти тіста для чебуреків
Радимо ознайомитися зі статтею на нашому сайті: «Смачні і швидкі коржі на сковороді«. У ній ви знайдете безліч цікавих рецептів, схожих з чебуреками.
А у вас є свої секретики приготування тіста і самих чебуреків? Поділіться ними з нашими читачами в коментарях. Заздалегідь спасибі і приємного всім апетиту!