Випікаємо сирне ласощі на Великдень в мультиварці Філіпс (Philips)
Сирне тісто на дріжджах – досить клопітка заняття. Але воно того варто, оскільки паску в цьому випадку вийде дуже смачним, ніжним і вологим. Якщо є час, приготуйте за цим рецептом!
Підготуйте:
- молоко – 110 мл
- масло вершкове – 100 гр.
- сир жирний – 150 гр.
- яйця – 2 шт.
- цукор – 100 гр.
- сіль – 0,5 чайної ложки
- борошно – 400-500 гр.
- дріжджі сухі – 3 чайні ложки
- ванілін – 1 пакетик
- родзинки, цукати, курага – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
У теплому молоці розводимо сухі дріжджі. Додаємо три столові ложки борошна і добре розмішуємо. Ставимо в тепле місце на 20 хвилин.
Яйця збиваємо з сіллю і цукром. Додаємо в цю суміш опару і знову перемішуємо.
Вливаємо розтоплене вершкове масло і кладемо сир. Перетворюємо все це в однорідну масу.
Борошно просіваємо і поступово всипаємо, замішуючи круте тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 1,5 години.
Родзинки, курагу і цукати промиваємо й обсушуємо з допомогою паперового рушника.
Тісто змішуємо з сухофруктами і відправляємо в чашу мультиварки. Залишаємо для підняття ще на 1 годину або ж ставимо режим «Підігрів» на 20 хвилин, щоб підійшло швидше. Потім вибираємо режим «Випічка» на 1 годину.
Виймаємо паска і рясно змащуємо його поверхню приготовленої білкової глазур’ю. При бажанні прикрашаємо його і подаємо до великоднього столу. Приємного апетиту!