Як зробити картоплю фрі в домашніх умовах: рецепти хрусткого картоплі фрі як в Макдональдсі з покроковими фото

Як зробити хрумка картопля фрі у фритюрниці?

Якщо ви думаєте, що приготувати у фритюрниці смачну картоплю фрі просто, то ви помиляєтеся, оскільки зробити картопля м’яким всередині і хрустким зверху у фритюрниці можливо, лише знаючи наступні правила:

  • Чим менше крохмалю в картоплі, тим фрі більш хрусткий, тому обов’язково витримайте брусочки в холодній воді.
  • Смажити картоплю фрі потрібно виключно на рафінованій олії.
  • Викладати нарізані бруски слід тільки в киплячу олію.
  • На солоної картоплі не з’являється апетитна скоринка, тому солити її треба по приготуванні.
  • Для приготування у фритюрі потрібно дотримуватися пропорцію 200 г масла на 1 кг картоплі.
  • Час приготування часточок у фритюрниці займе 7-10 хв.
  • Що потрібно для картоплі фрі як в Макдональдсі?


    Багато хто намагається приготувати картоплю фрі як в Макдональдсі, але кінцевий результат не завжди виходить таким. Є кілька секретів, які допоможуть приготувати картоплю фрі нічим не гірше МакДональдской.

    • 800-1000 г картоплі.
    • 1 ст л цукрового піску з гіркою.
    • 250-350 мл рослинного масла.
  • Картоплю потрібно порізати брусочками 0,6Х0,6 див.
  • Відправити її в холодну воду на 20 хв.
  • За цей час вийшов з картоплі крохмаль осяде. Тепер акуратно дістаньте брусочки з води, щоб не розмішати осад.
  • Покладіть їх в друшляк і промийте під проточною водою.
  • Викласти брусочки в ємність і всипати туди ж цукор, налити 1 л води.
  • Вода повинна покривати всю картоплю. Якщо її мало, то долити ще, виходячи із пропорції 1 ст л цукру на 1 л води.
  • Рукою заважати картоплю в ємності з водою, поки цукор повністю не розтане.
  • Залишити брусочки в солодкій воді на 15 хв.
  • На плиті розігріти сотейник з маслом. Перевіряти, чи можна смажити, потрібно, кинувши в масло брусочок: якщо він активно «пузириться» і масло булькає навколо нього, то можна приступати до приготування.
  • З солодкої води дістати частину картоплі, яка піде в сотейник першою порцією, обсушити її.
  • Викласти в олію і підсмажити до легкої скоринки, як на фото нижче. Викласти картоплю на паперовий рушник.
  • Взяти наступну порцію з солодкої рідини і повторити дії. Так продовжувати, поки вся картопля не буде пожарена.
  • Дочекатися, поки картопля повністю охолоне, і можна приступати до наступного етапу. Таку заготовку можна заморозити для наступного разу.
  • Спочатку розігріти олію, і порціями обсмажити охолоджену картоплю до красивої скоринки як в Макдональдсі.