Як зробити картоплю фрі в домашніх умовах: рецепти хрусткого картоплі фрі як в Макдональдсі з покроковими фото
Як зробити хрумка картопля фрі у фритюрниці?
Якщо ви думаєте, що приготувати у фритюрниці смачну картоплю фрі просто, то ви помиляєтеся, оскільки зробити картопля м’яким всередині і хрустким зверху у фритюрниці можливо, лише знаючи наступні правила:
Чим менше крохмалю в картоплі, тим фрі більш хрусткий, тому обов’язково витримайте брусочки в холодній воді.
Смажити картоплю фрі потрібно виключно на рафінованій олії.
Викладати нарізані бруски слід тільки в киплячу олію.
На солоної картоплі не з’являється апетитна скоринка, тому солити її треба по приготуванні.
Для приготування у фритюрі потрібно дотримуватися пропорцію 200 г масла на 1 кг картоплі.
Час приготування часточок у фритюрниці займе 7-10 хв.
Що потрібно для картоплі фрі як в Макдональдсі?
Багато хто намагається приготувати картоплю фрі як в Макдональдсі, але кінцевий результат не завжди виходить таким. Є кілька секретів, які допоможуть приготувати картоплю фрі нічим не гірше МакДональдской.
800-1000 г картоплі.
1 ст л цукрового піску з гіркою.
250-350 мл рослинного масла.
Картоплю потрібно порізати брусочками 0,6Х0,6 див.
Відправити її в холодну воду на 20 хв.
За цей час вийшов з картоплі крохмаль осяде. Тепер акуратно дістаньте брусочки з води, щоб не розмішати осад.
Покладіть їх в друшляк і промийте під проточною водою.
Викласти брусочки в ємність і всипати туди ж цукор, налити 1 л води.
Вода повинна покривати всю картоплю. Якщо її мало, то долити ще, виходячи із пропорції 1 ст л цукру на 1 л води.
Рукою заважати картоплю в ємності з водою, поки цукор повністю не розтане.
Залишити брусочки в солодкій воді на 15 хв.
На плиті розігріти сотейник з маслом. Перевіряти, чи можна смажити, потрібно, кинувши в масло брусочок: якщо він активно «пузириться» і масло булькає навколо нього, то можна приступати до приготування.
З солодкої води дістати частину картоплі, яка піде в сотейник першою порцією, обсушити її.
Викласти в олію і підсмажити до легкої скоринки, як на фото нижче. Викласти картоплю на паперовий рушник.
Взяти наступну порцію з солодкої рідини і повторити дії. Так продовжувати, поки вся картопля не буде пожарена.
Дочекатися, поки картопля повністю охолоне, і можна приступати до наступного етапу. Таку заготовку можна заморозити для наступного разу.
Спочатку розігріти олію, і порціями обсмажити охолоджену картоплю до красивої скоринки як в Макдональдсі.