Готуємо картоплю фрі будинку: рецепт з покроковими фото
Щоб зробити класичний картопля фрі, знадобиться всього три складових:
- картопля;
- рафінована олія (будь-яке);
- сіль.
Картоплю очистити і розрізати на бруски.
Замочити їх у холодній воді на 10 хв. Обсушити.
В каструльку з товстим дном (казанок, вок, сотейник) влити масло і дати йому закипіти.
Опустити в нього бруски картоплі.
Смажити до готовності. Діставати готову страву можна шумівкою.
Готову фрі потрібно розкласти на паперовий рушник (серветки), так зайве масло вбереться в паперову поверхню.
В кінці посипати брусочки сіллю. При бажанні можна використовувати спеції.
Як готувати заморожена картопля фрі в домашніх умовах?
Багато хто при приготуванні фрі воліють використовувати напівфабрикат – заморожені брусочки з картоплі. Такий продукт має свої переваги:
- економія часу на підготовку продуктів;
- «безвідходне виробництво» – відсутні шкірки і не потрібно різати картоплю.
Приготувати заморожений напівфабрикат можна будь-яким способом (сковорода, духовка, фритюр). Розглянемо кожен.
1) Фритюрниця. Налити масло в апарат, виставити на 200°С. Коли воно закипить, викласти туди заморожені скибочки і обсмажувати 15 хв. Після, скласти страву на тарілку і посолити.
2) Сковорода. У сковорідку налити олію, трохи більше 1 див Коли з’являться бульбашки, розкласти в ньому заморожені брусочки, щоб олія їх покрила повністю. Готувати 30 хв, при необхідності помішувати. Дістати на паперовий рушник (серветку) і посолити.
3) Духову шафу. Бруски замороженої картоплі щедро скропити рослинним маслом, викласти на деко і відправити в нагріту до 200°С духовку. При приготуванні шматочки потрібно перемішати кілька разів. Запікати 35 хв. За 3 хв до готовності посипати брусочки сіллю і приправками.