Як зробити картоплю фрі в домашніх умовах: рецепти хрусткого картоплі фрі як в Макдональдсі з покроковими фото

Як зробити картопля фрі в домашніх умовах?


Найшвидший і 100%-ний спосіб — це приготування фрі в спеціальній фритюрниці. Відмінними для фрі вважаються такі сорти картоплі:

  • Аноста.
  • Леді Клер.
  • Сатурн.
  • Надія.

Варто звернути увагу на масло, воно повинно бути свіжим, а після смаження його не слід застосовувати повторно.

Вибраний картоплю треба почистити, розрізати на брусочки, опустити в холодну воду і посмажити у фритюрі. Додати смакових відтінків страви можна, застосувавши різні приправи або сухі трави.

Як зробити картопля фрі в духовці?


Як приготувати картоплю фрі в духовці, щоб вона була схожа на смажену, а не на запечену? Все досить просто, готуємо наступні продукти:

  • 700-800 г картоплі;
  • 20-30 г рафінованої олії;
  • щіпку солі.
  • Головний інгредієнт порізати на скибочки, опустити їх у холодну воду, обсушити.
  • Підготувати деко, застеливши його пергаментом.
  • Довести температуру в духовій шафі до 250 градусів.
  • Кожен з шматочків вмочити в олію і покласти окремо один від одного на застелений пергаментом розігрітий лист.
  • Запікати страву до апетитної скоринки.
  • Щоб надати стандартного страви фрі з духовки незвичайного «звучання», перед приготуванням скибочки можна обсипати кунжутом.