Як приготувати картоплю з грибами смачно і швидко на сковороді, в фользі в духовці, в казані, протушкувати в каструлі, в мультиварці і в горщиках з лісовими грибами і печерицями?
Картопля з грибами — одне з простих і поживних страв російського столу. Класичний варіант передбачає приготування разом продуктів, які завжди є під рукою в осінній період. А які способи і імпровізації цієї страви існує, ми розглянемо нижче більш докладно.
Як правильно приготувати гриби з картоплею: основні правила
Для насиченого смаку інгредієнти потрібно готувати окремо.
Для насиченого аромату печериці потрібно з’єднати з білими грибами.
Для багатого смаку з’єднайте кілька сортів грибів.
Пікантний Аромат буде, якщо в самому кінці закинути в блюдо часник і дати настоятися.
Перед додаванням сухих компонентів їх потрібно вимочити в молоці від 6 до 12 годин.
Закиньте картоплю в воду перед відправкою на приготування, і він буде хрустіти.
Як приготувати картоплю з лісовими грибами: білими, маслюками, лисичками, свинушками, опеньками, подосиновиками?
Приготування ситного страви може бути зроблена з будь-яких сортів лісових грибів. Кожен з них має свій смак, що сприяє приємному аромату.
Будь-які гриби перед приготуванням необхідно обробляти водою. Бажано перед приготуванням вимочити в чистій воді, тоді вони не будуть гірчити.
Якщо попередньо гриби зварити, то час випікання або смаження скоротиться до 20-25 хвилин.
Мікс з природних організмів подарує чудовий і пікантний смак, ніжний аромат корисному і ситного страви.
Перед тим як використовувати гриби, упевнитися, що вони не ввібрали в себе шкідливі відходи навколишнього середовища, придорожню пил, погані запахи. Особливо це стосується свіжих організмів, якщо вони мешкають у хвойних лісах, то можуть віддавати гіркотою після приготування.
Для страви потрібно:
Процес:
Обробіть і підготуйте всі елементи страви — картопля очистіть і наріжте соломкою, покладіть на час у холодну воду. Гриби обов’язково проваріть протягом 15 хвилин після закипання води.
Окремо один від одного обсмажте гриби 30 хвилин і картоплю з кільцями цибулею на олії протягом 25 хвилин.
З’єднайте оброблені компоненти в одній тарі, посоліть і ще раз обсмажте протягом 10 хвилин.
Накрийте кришкою тару і поставте на маленький вогонь протягом 10 хвилин, пізніше вимкніть.
Як приготувати смажену картоплю зі свіжими печерицями та вешенками?
Потрібно:
Хід дій:
Обробіть елементи страви: картопля очистіть, гриби наріжте пластинами.
Наріжте кільцями картоплю і цибулю, закиньте в казан на 30 хвилин.
Окремо обсмажте на рослинному маслі (додавши трохи вершкового) гриби до рум’яності.
З’єднайте гриби з картоплею в казані, дайте їм просочитися ароматами один одного протягом 10-15 хвилин.
Після приготування посипте зеленню.
Як приготувати картоплю з грибами на сковорідці: класичний рецепт з фото
Потрібно:
Дії:
Підготуйте всі елементи, умийтесь, поріжте соломкою картоплю.
Підсмажте картоплю з цибулею протягом 25 хвилин.
Окремо обробіть природні організми протягом 25 хвилин.
З’єднайте всі елементи і додайте сметани і солі, прикрийте тару і протримаєте протягом 10 хвилин на повільному вогні.
Перед подачею посипте кропом.
Як приготувати картоплю з грибами в фользі в духовці: відео-рецепт
Виготовити страву можна не тільки в тарі на вогні, але і в духовій шафі. Таке блюдо буде ще більш корисним і ароматним.
Як приготувати гриби з картоплею в мультиварці?
Підготуйте:
Печериці — 10 шт;
Картопля — 5 шт;
Вершки 20% — 50 мл;
Сир голландський — 70 г;
Сіль — щіпка;
Трави італійські — за смаком.
Хід процесу:
Обробіть всі компоненти і поріжте кільцями, гриби — пластинами.
Закиньте все в каструлю, залийте вершками і потріть сир.
Зверху посипте травами, клікніть по режиму «Гасити» протягом 20-30 хвилин.
Як приготувати картоплю з грибами в горщиках?
Потрібно:
Картопля — 2 шт;
Гриби — 100 г;
Цибулина — 1 шт;
Сметана — 50 г;
Сир твердий — 50 р.
Дії:
Обробіть і порубаєте компоненти. Щоб страва приготувався швидше, рекомендуємо попередньо обсмажити окремо гриби і картоплю до рум’яності.
Расформируйте по горщикам картопля, гриби, подрібнений кільцями цибулю.
Залийте всередину сметаною і потріть сир.
Перемістіть в духовку на 30 хвилин.
Як приготувати картоплю з грибами в казані?
Підготуйте:
Картопля — 5 шт;
Гриби — 250 г;
Цибулина — 1 шт;
Трави прованські — за смаком;
Сіль — за смаком;
Олія — 15 мл
Хід дій:
Обробіть і порубаєте компоненти на невеликі часточки.
Закиньте все в казан і готуйте протягом 25 хвилин.
Закиньте солі і трав, залиште на повільному вогні ще 15 хвилин.
Як приготувати тушковану картоплю з грибами в каструлі?
Потрібно:
Хід дій:
Обробіть і порубаєте складові частини страви.
Попередньо трохи обсмажте гриби на вершковому маслі до рум’яного кольору.
Закиньте картоплю і гриби з цибулею в тару з маслом, водою або м’ясним бульйоном, щоб рідина покривала компоненти страви на 0,5 см.
Перемістіть на середній вогонь на 30 хвилин.
Після закиньте солі і посіченою зелені, залиште на маленькому вогні під кришкою ще на 15 хвилин.
Вимкніть вогонь, залиште ще на 10 хвилин у закритому стані і подавайте до столу.
Як приготувати сушені гриби з картоплею?
Підготуйте:
Картопля великий — 3 шт;
Сушені гриби — 100 г;
Цибулина — 1 шт;
Вершки 20% — 50 мл;
Сіль — щіпка;
Трави прованські — за смаком.
Процес:
Попередньо сушені гриби вимочити в молоці протягом 10 годин.
Обробіть інші компоненти і порубаєте їх невеликими частинами.
Закиньте все в тару для готування разом з вымоченными заздалегідь грибами і обсмажте протягом 25 хвилин.
Закиньте солі, залийте вершками і тушкуйте під кришкою ще 15 хвилин.
Посипте травами і залиште в закритому стані на вимкненій конфорці на 10 хвилин, щоб страва ввібрало запахи.
Як приготувати картоплю з маринованими грибами?
Складові:
Хід процесу:
Обробіть і підготуйте складові.
Обсмажте картоплю з цибулею на олії протягом 30 хвилин.
Гриби відокремте від рідини.
З’єднайте гриби і картоплю, і пропарте протягом 10 хвилин.
У готове блюдо посипати посіченою зеленню.
Як приготувати картоплю з замороженими грибами?
Підготуйте:
Картопля — 0,4 кг;
Заморожені гриби — 250 г;
Цибуля — 1 шт;
Трави італійські — за необхідності;
Сіль — щіпка;
Масло — 25 мл
Дії:
Заздалегідь покладіть гриби в тару для розморожування.
Обробіть овочі і поріжте кільцями.
Закиньте в тару для готування масло, картоплю, цибульні кільця і розморожені гриби.
Зверху закиньте солі і посипте травами.
Перенесіть в духовку і запікайте протягом 40 хвилин.
Як приготувати свинину з грибами і картоплею?
Потрібно:
Свинина — 0,5 кг;
Картопля — 0,3 кг;
Гриби — 0,3 кг;
Сіль — за смаком;
Масло — 20 мл;
Перець — за смаком;
Трави італійські — за смаком.
Спосіб дії:
Обробіть і порубаєте складові маленькими кубиками.
Окремо обсмажте м’ясо — 30 хвилин, картопля протягом 20 хвилин і гриби — 25 хвилин.
З’єднайте всі складові, закиньте спеції і парьте 15 хвилин.
Як приготувати картоплю з грибами в сметані?
Необхідне:
Картопля — 300 гр;
Гриби — 300 г;
Сметана — 50 г;
Сіль — за смаком;
Перець — за смаком;
Трави прованські — за смаком.
Дії:
Обробіть необхідні компоненти і поріжте їх на маленькі часточки.
Окремо приготуйте картоплю на сковороді протягом 30 хвилин.
Паралельно обсмажте гриби протягом 25 хвилин.
З’єднайте складові, закиньте до них сметану, сіль, перець і трави.
Тушкуйте протягом 15 хвилин під закритою кришкою.
Як приготувати картоплю з грибами і сиром: фото-рецепт
Потрібно:
Картопля молода — 1 кг;
Печериці — 250 г;
Сир сирний — 0,5 кг;
Цибуля — 1 шт;
Сметана — 50 г;
Сіль, перець — за смаком;
Зелень прованська — за смаком.
Хід дій:
Картоплю відваріть в мундирі і розділіть навпіл, вийміть серединну м’якоть, роблячи невелике поглиблення в кожній частині.
Підготуйте, умийтесь і поріжте гриби і цибулю. Потім обсмажте їх протягом 10 хвилин.
Вийняту м’якоть картоплі натріть на терочном обладнанні.
З’єднайте напівготові гриби з цибулею і м’якоттю, вийнятої з картоплі, закиньте сметани, сиру і спецій з зеленню.
Укомплектуйте половинки картоплі на деко і нафаршируйте приготовленої начинкою.
Поставте в духовку на 25 хвилин при температурі 220°С.
Як приготувати запіканку картоплі і грибів?
Потрібно:
Картопля молода — 500 г;
Гриби — 500 г;
Цибуля — 2 шт;
Морква — 1 шт;
Сметана — 400 г;
Яйце — 2 шт;
Часник — 2 зубці;
Сир плавлений — 200 г;
Перець, сіль — за смаком;
Зелень — за смаком.
Дії:
Приготуйте картопля “у мундирі”, очистіть від шкірки і натріть на терочном обладнанні.
Гриби підсмажте з цибулею, морквою та спеціями.
Зробіть соус, з’єднавши сметану і протертий або дрібно порізаний часник, вбийте яйця і добре розмішайте віночком.
Змастіть деко маслом і натріть у нього половину тертого картоплі, залийте половиною соусу, викладіть обсмажені компоненти. Потім знову шар другої частини картоплі, а зверху вилийте решті соус.
Випікайте протягом 30 хвилин при 180°С. Після дістаньте і затріть плавленим сиром.
Залиште в духовій шафі ще на 10 хвилин, після чого подавайте до столу.
Як приготувати картоплю по-французьки з грибами?
Потрібно:
Картопля 1 кг;
Свинина — 300 г;
Гриби — 500 г;
Цибуля — 2 шт;
Помідори великі 3 шт;
Сметана — 500 г;
Сир голландський — 200 г;
Сіль, перець — за смаком;
Трави прованські — за смаком.
Хід процесу:
Обробіть складові і поріжте кільцями, гриби — пластинами.
На деко перемістіть шар картоплі, потім — м’яса, потім грибів, цибулі, помідорів і спецій.
Залийте все сметаною і потріть зверху сиром.
Перемістіть тару в духовку на 40 хвилин при 180°С.
Як приготувати молоду картоплю з грибами?
Знадобиться:
Процес:
Обробіть продукти і порубаєте на дрібні частки.
Закиньте окремо картоплю на обжарку в протягом 20 хвилин.
Паралельно обсмажте гриби з цибулею ріпчастою протягом 20 хвилин.
З’єднайте складові і готуйте під кришкою ще 10 хвилин.
Закиньте сіль, порубаний лук і трави, тушкуйте ще 10 хвилин.