Сухарі — хрусткі хлібці різного розміру. Їх обожнюють дорослі і діти, а вмілі господині готують швидко і смачно. Як ви вже здогадалися, мова піде про те, як же приготувати сухарі правильно. Що потрібно для засушування, з чим сушити і як? Сьогодні ми розкажемо найцікавіші способи приготування різних сухарів і грінок.
Як правильно сушити сухарі?
Сухарі — не тільки просте блюдо, але і корисне. Адже при сушінні корисні властивості хлібобулочного виробу не зникають. Після сушіння хліб як і раніше володіє рядом вітамінів, мікроелементів, клітковиною і амінокислотами. Але сушити потрібно правильно, а вживати в міру. А у кожної господині є свій фірмовий секрет правильності сушіння сухарів. Ми розглянемо основні:
- Щоб сухарі приготувалися швидше, хліб повинен бути порізаний на тонкі скибочки.
- Якщо використовувати свіжий хліб, то вийдуть хрусткі, сухарі.
- З черствого хліба сухарики вийдуть жорсткими, які підійдуть більше для супів.
- При приготуванні головне — витримати час, згідно сорту хлібобулочного виробу.
- Якщо недотримати, то вийдуть гнуться сухарі, більше схожі на підсмажений хліб.
- А якщо перетримати, то вони стануть дуже ламким і будуть кришитися.
- Застосування приправ також важливо, кожна грає свою роль.
- Приправи потрібно використовувати в залежності від призначення сухарів.
З якого хліба краще сушити сухарі?
З кожного сорти хліба виходять смачні і апетитні сухарі. Єдине, є один нюанс. Він полягає в тому, що кожен сорт відповідає своєму призначенню і страви.
- Наприклад, з булочок виходять солодкі, приємні на смак чайні сухарі. А з житнього хліба підійдуть в суп, бульйон або борщ. Сухарі з білого хліба відмінно впишуться в салат «Цезар».
- Крім призначення сухарів, важливу роль грає і час приготування. Від кожного сорту залежить час проведення його на деко. Так, наприклад, здобні сухарі печуться швидше, а житні довше.
- Температура приготування для кожного сорту хліба теж різна, і якщо ця умова не дотримати, то можливо фіаско. Здобні вироби — 160°С, житні — 200°С, білий — 180°С, а для десерту — 130°С.
Як сушити сухарі в духовці з білого хліба?
Потрібно:
- Білий хліб;
- Спеції — за бажанням.
Процес:
У воєнний час замість хліба використовувалися сухарі, так як вони довше не піддавалися псуванню. Солдати самі висушували скибки хлібобулочного вироби для подальшого вживання.
При якій температурі сушити сухарі?
Сухарі — просте ласощі, яке легко є. Але щоб вийшли смачні, повітряні скибочки потрібно добре постаратися і знати деякі нюанси.
- Білі сухарі потрібно класти в заздалегідь розігріту до 150°С духовку.
- Сухарі з житнього хліба краще всього виходять при 180-200°С.
- Вироби з здобної борошна сушаться при 150-170 градусів.
- Пікантні сухарі готуються при 180 градусах.
- А солодкі десертні сухарі до чаю — при 130-150°С.
Цікавий факт — при захворюваннях системи ШКТ, хронічних захворюваннях, хворобах кровоносної системи, серцево-судинних проблемах лікарі рекомендують замінити хліб на сухарі. Але при різних захворюваннях рекомендовані різні сорти сухарів.
Скільки часу сушити сухарі в духовці?
- Білі і житні сухарі будуть ніжніше, якщо їх готувати протягом години.
- Чорний хліб для квасу випікається 40 хвилин і перевертається 2-3 рази за час готування.
- Здобні скибочки випікаються 10 хвилин, після стоять в гарячій духовці ще 20 хвилин.
- Для виготовлення пікантних скибочок потрібно заздалегідь розігріти духовку і тільки потім відправляти їх на 5 хвилин.
- Сухарі до чаю для десерту готуються протягом 30 хвилин.
Як сушити сухарі з білого хліба з часником?
Потрібно:
- Білий хліб;
- Часник;
- Масло оливи;
- Спеції.
Хід дій:
Як сушити сухарі з сиром?
Приготуйте:
- Хліб;
- Сир;
- Спеції;
- Масло оливи.
Процес:
Як сушити сухарі з чорного, житнього хліба в духовці?
Потрібно:
- Житній/чорний хліб.
Хід дій:
Як сушити сухарі в духовці з батона?
Потрібно:
- Батон;
- Спеції;
- Масло вершкове.
Хід процесу:
Як сушити солодкі сухарі з здобної булки?
Потрібно:
- Здобна булка;
- Цукрова пудра;
- Ваніль в саше;
- Кориця;
- Вершкове масло.
Хід дій:
Як сушити сухарі в електричній духовці?
Приготування сухарів в електричному духовій шафі займає стільки ж часу, що і в духовці на газу. Температура застосовується така ж. Відмінностей в духових шафах особливих немає, тому час і температуру витримуйте однакові. Крім усього іншого, є деякі секрети:
- Для занадто вологого хліба під час сушіння можна прочинити дверці шафи.
- Приправляючи скибочки хліба, не потрібно захоплюватися, так як важливо підкреслити смакові особливості, а не заглушити їх.
- Важливий той факт, що з додаванням часнику не потрібно використовувати сухий кріп — вони не гармоніюють.
- Для сухарів, використовуваних в супи, борщі і салати, важливо підібрати правильне поєднання спецій.
- Масло відіграє важливу роль, так як всмоктуючись, воно наповнює виріб своїм неповторним ароматом. Тому можете не тільки з оливковою, але і з кунжутним, соняшниковою, арахісовим, часниковим, кокосовим і гірчичним.
- Важливо знати, що приправлені в олії сухарі потрібно використовувати відразу. Довго вони не повинні зберігатися.
- Для довгого зберігання підійде скляна посудина з кришкою, що щільно закривається.
Як сушити сухарі в мікрохвильовці?
Підготуйте:
- Хліб;
- Спеції;
- Масло.
Процес:
Суша сухарі в мікрохвильовій печі, важливо пам’ятати, що в даному обладнанні їх дуже легко підсмажити, і тим самим зіпсувати. Тому не слід одразу ставити на велику кількість часу. Краще повільно, але вірно. Тоді ваші сухарі будуть танути в роті і подарують незабутнє задоволення під час трапези.
Як сушити сухарі в похід?
Збираючись у похід, потрібно пам’ятати, що сухарі повинні зберігатися довго, значить їх потрібно правильно приготувати і герметично упакувати. Вам буде потрібно:
- Хліб;
- Спеції;
- Масло.
Дії:
Як сушити сухарі на сковороді?
Потрібно:
- Хліб;
- Спеції — за бажанням.
Процес:
Секрети приготування смачних домашніх сухариків
Готувати сухарі просто, головне — дотримуватися техніку виконання дій. Але і звичайно ж користуватися маленькими хитрощами, які допоможуть домогтися хрусткою і повітряної текстури, ніжного смаку і спокусливого аромату.