У яких продуктах багато заліза: таблиці і список продуктів харчування з підвищеним вмістом заліза і відсотком засвоєння заліза з різних продуктів. Добова потреба організму людини в залозі і норма вмісту заліза в гемоглобіні крові і людини

Добова потреба організму в залізі

Якщо розглядати норму подобово в міліграмах, то:

  • жінці потрібно 18-20 мг на добу;
  • чоловікові — 8 мг;
  • дітям до виконання 13 років — 7-10 мг;
  • підліткам — 10 мг для хлопчиків і 15 мг для дівчаток;
  • майбутнім мамам під час вагітності — не менше 30 мг на день.

Вміст заліза у продуктах харчування

Поповнити організм мікроелементом можна не тільки вживанням вітамінних комплексів і спеціалізованих лікарських засобів, але і вживанням продуктів харчування.

Слід зауважити: найчастіше, чим краще зовнішній вигляд продуктів, тим імовірніше їх схильність хімічній обробці. Тому, купуючи той чи інший продукт, будьте обережніше, адже при обробці втрачаються корисні речовини і вітаміни.

Відсоток засвоєння заліза з продуктів харчування

Продукти харчування Відсоток засвоюваності організмом
М’ясо 20-35 %
Морепродукти 10-15 %
Бобові 7 %
Горіхи 6 %
Квасоля, кукурудза, фрукти сирі 3 %
Яйця 3 %
Крупи варені 1-2 %