Що готувати на святковий стіл для зустрічі Нового року: цікаве святкове меню на Новий 2018 рік Собаки

Ніжний яблучний десерт

  • Залийте желатин кип’яченою водою, залиште розбухати на час, що прописано в інструкції.
  • Яблука замотайте фольгою і запікайте до м’якості.
  • Набряклий желатин закип’ятіть, і відразу ж вимкніть.
  • Охолоджені яблука пропустіть через сито.

  • Протягом п’яти хвилин збивайте яблука з цукром, потім додайте яєчні білки, і збивайте до збільшення в об’ємі.
  • Влийте в масу остиглий желатин, збивайте ще 7-10 хвилин.
  • Розлийте отриману суміш по скляним піали, помістіть в холодильник на чотири години.

Варіант корисного дитячого меню на Новий рік

Дитяче меню повинно бути не тільки корисним, але і привабливим на вигляд. Креативна презентація страв не залишить байдужим жодного малюка.

Складаючи дитяче новорічне меню, керуйтеся наступними рекомендаціями:

  • Заправка для салатів повинна готуватися з сметани або рослинного масла. Майонез неприпустимий.
  • Квасоля, зелений горошок давайте дітям від двох років.
  • Ковбасу та копченості замініть м’ясом курки, кролика, індички.
  • Смакоту не давайте вживання малюкам до 5-6 років.
  • Мигдаль і арахіс дуже алергенні, будьте гранично обережні, додаючи їх в десерти.
  • Не переборщіть, приправляючи страви спеціями і сіллю.
  • Газовану воду замініть домашніми компотами і соками власного приготування. Тільки сік потрібно розвести навпіл з кип’яченою водою.
  • Жирні магазинні солодощі замініть домашньою випічкою і фруктами.
  • Зробіть ялинку із цукерок або фруктів.

    Шоколадні кекси з грушею всередині.

    • Очистіть груші, вирізати насіння і «дно» (не викидайте), хвостики залиште.
    • Міксером збийте борошно, розпушувач, вершкове масло.
    • Додайте в тісто порошок какао і кави.
    • У кожну вирізану порожнину груші покладіть шматочок шоколаду, закрийте раніше зрізаним «дном».
    • Груші змастіть соком лимона, щоб не темніли.
    • Розлийте тісто по вогнетривким формами, заповнюючи дві третіх ємності, втыкните в кожну форму грушу, і запікайте до готовності кексу.
    • Коли охолоне, посипте цукровою пудрою.

    Додайте корисну овочеву нотку в дитяче меню.