Ніжний яблучний десерт
- Залийте желатин кип’яченою водою, залиште розбухати на час, що прописано в інструкції.
- Яблука замотайте фольгою і запікайте до м’якості.
- Набряклий желатин закип’ятіть, і відразу ж вимкніть.
- Охолоджені яблука пропустіть через сито.
- Протягом п’яти хвилин збивайте яблука з цукром, потім додайте яєчні білки, і збивайте до збільшення в об’ємі.
- Влийте в масу остиглий желатин, збивайте ще 7-10 хвилин.
- Розлийте отриману суміш по скляним піали, помістіть в холодильник на чотири години.
Варіант корисного дитячого меню на Новий рік
Дитяче меню повинно бути не тільки корисним, але і привабливим на вигляд. Креативна презентація страв не залишить байдужим жодного малюка.
Складаючи дитяче новорічне меню, керуйтеся наступними рекомендаціями:
Зробіть ялинку із цукерок або фруктів.
Шоколадні кекси з грушею всередині.
- Очистіть груші, вирізати насіння і «дно» (не викидайте), хвостики залиште.
- Міксером збийте борошно, розпушувач, вершкове масло.
- Додайте в тісто порошок какао і кави.
- У кожну вирізану порожнину груші покладіть шматочок шоколаду, закрийте раніше зрізаним «дном».
- Груші змастіть соком лимона, щоб не темніли.
- Розлийте тісто по вогнетривким формами, заповнюючи дві третіх ємності, втыкните в кожну форму грушу, і запікайте до готовності кексу.
- Коли охолоне, посипте цукровою пудрою.
Додайте корисну овочеву нотку в дитяче меню.